Τροχοί & TIR

Ανάκληση 276 οχημάτων TOYOTA Proace City

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota
Δευτέρα 22/01/2024 - 14:58
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου Toyota
φωτό αρχείου Toyota

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota Motor Europe N.V/S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων TOYOTA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικού επαναπρογραμματισμού στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα αυτοκίνητων ΤΟΥΟΤΑ σε μοντέλα Proace City.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ανάκλησης αφορά σε 276 οχήματα TOYOTA Proace City, παραγωγής από τον Μάρτιο 2023 έως τον Ιούλιο 2023. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, λόγω σφάλματος στη συγκεκριμένη βαθμονόμηση λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα, η ενδεικτική λυχνία δυσλειτουργίας (MIL) δεν θα ανάψει όταν η κατανάλωση ουρίας (η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος επεξεργασίας των καυσαερίων) είναι χαμηλότερη από το όριο που απαιτείται. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη συμμόρφωση με τον Κανονισμό για τις εκπομπές καυσαερίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων TOYOTA, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να πραγματοποιηθεί/ολοκληρωθεί ο επαναπρογραμματισμός στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

PreviousNext