Τροχοί & TIR

Ρυμουλκούμενα: Πότε ξεκινά η καταχώρισή τους στο ΜΕΜΟ

Με διευκρινιστική εγκύκλιό του, το υπ. Μεταφορών ενημερώνει τους εισαγωγείς εμπόρους μεταχειρισμένων οχημάτων ότι η έναρξη υποχρέωσης καταχώρισης στο ΜΕΜΟ για τα οχήματα των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3
Δευτέρα 22/01/2024 - 15:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Με διευκρινιστική εγκύκλιό του, το υπ. Μεταφορών ενημερώνει τους εισαγωγείς εμπόρους μεταχειρισμένων οχημάτων ότι η έναρξη υποχρέωσης καταχώρισης στο ΜΕΜΟ για τα οχήματα των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα) εκκινεί την 16η/7/2024, δηλαδή δεκαοκτώ (18) μήνες μετά την 16η/1/2023, όπου και εισήλθε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η εν λόγω ηλεκτρονική εφαρμογή.

Με την ίδια εγκύκλιο, παρακαλούνται όλες οι περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Χώρας, όπως παράσχουν κάθε δυνατή σχετική ενημέρωση (με τον πλέον πρόσφορο τρόπο) για την έκδοση και το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης, σε όλους τους εισαγωγείς μεταχειρισμένων οχημάτων (είτε αυτοί ασκούν εμπορική δραστηριότητα στον τομέα της εισαγωγής μεταχειρισμένων οχημάτων, είτε όχι), κατά την προσέλευσή τους στις εν λόγω Υπηρεσίες, για την υποβολή αίτησης για την έκδοση πρώτης άδειας κυκλοφορίας εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οχημάτων κατηγορίας Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα).

PreviousNext