Τροχοί & TIR

Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό

Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων που ανακοίνωσε η Αττική Οδός, με διάταξη που περιλαμβάνεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου μετά από εισήγηση του υπ. Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Η αναστολή θα δ
Πέμπτη 27/06/2019 - 19:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων που ανακοίνωσε η Αττική Οδός
Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων που ανακοίνωσε η Αττική Οδός

Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων που ανακοίνωσε η Αττική Οδός, με διάταξη που περιλαμβάνεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου μετά από εισήγηση του υπ. Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι τη διενέργεια ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπ. Μεταφορών, στην οποία ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «καιροσκοπισμούς ιδιωτικών συμφερόντων αποπειρώμενοι να πλήξουν το δημόσιο συμφέρον».

Το θέμα της αύξησης των διοδίων και τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους αυτοκινητιστές και για το κόστος των μεταφερόμενων προϊόντων έθιξε και το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Αυστηρή απάντηση της Αττικής Οδού

Τις αποζημιώσεις που θα προκύψουν εξαιτίας της αναστολής θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες του δρόμου, τονίζει  σε μια σκληρή απάντηση προς τον υπουργό η διοίκηση της Αττικής Οδού, εξηγώντας πως οι αυξήσεις που ανήγγειλε είναι απόλυτα νόμιμες. «Σήμερα οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες – στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο - θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν», αναφέρει στην απάντησή της προς τον υπουργό, δηλώνοντας πως «η «Αττική Οδός Α.Ε.», όπως πάντα, θα σεβαστεί τους νόμους και στο πλαίσιο άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων της, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει το έννομο συμφέρον της». Συμπληρώνει κατόπιν πως «η «Αττική Οδός Α.Ε.» έπραξε απολύτως σύννομα, εντός του πλαισίου που ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης κι ενημέρωσε επίσημα και έγκαιρα το Υπουργείο, με επιστολή της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, για τη πρόθεση της να προβεί σε αύξηση της τιμής διοδίων σε δύο δόσεις».

PreviousNext