Δύναμη, αντοχή, αξιοπιστία. Τρία βασικά κριτήρια που θέτουν οι ιδιοκτήτες χωματουργικών φορτηγών για την απόκτηση ενός νέου μοντέλου. Αυτά ζήτησαν και οι Δημήτρης και Γιώργος Σιόντας, από τους Γόννους Λάρισας και έφτασαν στην απόκτηση ενός καινούργιου Mercedes-Benz Arocs 4251.

Το τετραξονικό της Mercedes-Benz δουλεύει ο Γιώργος Σιόντας ο οποίος μας εξηγεί τους λόγους αγοράς του, τη μέχρι τώρα εμπειρία του, τα πλεονεκτήματα καθώς και τις δυνατότητες του νέου Arocs. Φορτώνουμε 17 κυβικά άμμο στην καρότσα του και αρχίζουμε το δρομολόγιο.

Αστέρι στην εμφάνισή του

Αυτό που αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά, είναι ότι οι ιδιοκτήτες του έχουν βάλει όλο τους το μεράκι στο αμάξι, δημιουργώντας ένα αξιοζήλευτο εργαλείο δουλειάς. Έξτρα λασπωτήρες πίσω, αυτοκόλλητα, μπάρα με προβολείς και δερματίνες στο εσωτερικό της καμπίνας. Ο Γιώργος τοποθετείται σχετικά λέγοντας: «Μας αρέσει το αυτοκίνητο να είναι πάντα καθαρό. Αποτελεί τη βιτρίνα της επιχείρησής μας στο δρόμο και πρέπει να είναι προσεγμένο. Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά και να το κάνω με ευχαρίστηση. Αυτό που κληρονόμησα από τον πατέρα μου είναι να πραγματοποιώ πάντα έναν προληπτικό έλεγχο στο αυτοκίνητο, πριν και μετά από κάθε δρομολόγιο για να είμαι σίγουρος ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση».

Η επιλογή του Arocs

«Η επιχείρησή μας έχει στο στόλο της τέσσερα τετραξονικά και ένα επικαθήμενο φορτηγό», μας εξηγεί ο Γιώργος και συνεχίζει: «Ωστόσο, οι απαιτήσεις της δουλειάς αυξάνονταν διαρκώς, οπότε χρειαζόμασταν ένα ακόμη αυτοκίνητο. Σχετικά με το Mercedes έχουμε την ανάλογη εμπειρία από τη συγκεκριμένη μάρκα καθώς διαθέτουμε και άλλα μοντέλα της. Από τη στιγμή που είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά δεν θεωρώ ότι υπήρχε λόγος να ψάξουμε για κάποια άλλη μάρκα. Επίσης, το αμάξι το δουλεύω ο ίδιος και το έστησα όπως ήθελα για να με εξυπηρετεί στη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον πωλητή της Mercedes-Benz Ελλάς, τον κ. Νίκο Παπαθανασίου, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας και παρών σε ό, τι χρειαστούμε. Το after sales της εταιρείας είναι εξαιρετικό, οφείλω να πω».

Η μέχρι τώρα εμπειρία

«Θεωρώ ότι το Arocs είναι το απόλυτο εργαλείο για τη δουλειά μας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα φορτηγά μας» σχολιάζει ο Γιώργος. «Καταρχάς, είναι πιο ξεκούραστο από θέμα αναρτήσεων. Δεν σε καταπονεί ακόμη και σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές. Όταν κινείται άδειο δεν έχει έντονες αναπηδήσεις στο πίσω μέρος. Επίσης, μου αρέσει η θέση οδήγησης. Κάθομαι πιο ψηλά και έχω καλύτερο οπτικό πεδίο προς όλες τις κατευθύνσεις. Να αναφερθώ και στους καθρέφτες που προσφέρουν αυξημένη ορατότητα».

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχους Ιουλίου (375) του Τ&Τ που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.