Τροχοί & TIR

Αρχή επίβλεψης και ασφάλειας γεφυρών

Τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά της διοικητικής Αρχής Γεφυρών, η οποία θα επιβλέπει και θα ελέγχει την ασφάλεια των γεφυρών, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές
Τετάρτη 02/02/2022 - 14:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά της διοικητικής Αρχής Γεφυρών, η οποία θα επιβλέπει και θα ελέγχει την ασφάλεια των γεφυρών, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στον δημοτικό σταθμό FM100.

Ειδικότερα για τη γέφυρα του Αλιάκμονα, τα έργα ανακατασκευής της οποίας επιθεώρησε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως: «Με την επίσκεψη στο εργοτάξιο θέλαμε να στείλουμε και ένα πολιτικό μήνυμα, ότι οι γηρασμένες υποδομές αποτελούν ζήτημα στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερο βάρος».

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι από τις μεγαλύτερες στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και στόχος είναι η ανακατασκευή της να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, ενώ θα ακολουθήσει και ο αριστερός κλάδος.

Η σύνδεση με το λιμάνι και το FlyOver

Σε ό, τι αφορά την οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα έργο που βρισκόταν για χρόνια στον «αέρα».

«Παράλληλα προκηρύξαμε διαγωνισμό και για τη σιδηροδρομική σύνδεση με στόχο να μετατρέψουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε εμπορευματικό κόμβο μεταφορών και logistics» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού σημαίνει ανάπτυξη της πόλης, σημαίνει μεγάλες επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

Σχετικά με την κατασκευή του υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου FlyOver, έργο το οποίο έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ όπως πολύ γρήγορα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και να αρχίσουν τα έργα το 2022».

Επισήμανε ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει δώσει σημασία σε όλες τις υποδομές της Θεσσαλονίκης και η δουλειά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ ουσιαστική.

Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα το τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα που θα παραδοθεί νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ ήδη έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα πρώτα χιλιόμετρα, καθώς και το λεγόμενο «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια που παραδίδεται στις αρχές του καλοκαιριού. Και τα δύο είναι έργα που θα κάνουν ταχύτερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις από και προς τη Χαλκιδική.

PreviousNext