Τροχοί & TIR

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για την παραλαβή κοντέινερ από το Ρότερνταμ

Όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την ασφαλή και αξιόπιστη συλλογή ενός κοντέινερ μεταφέρονται ψηφιακά από τον έναν σύνδεσμο στον άλλο
Τρίτη 05/03/2024 - 10:25
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Port of Rotterdam
Φωτό: Port of Rotterdam

Από την 31η Μαρτίου 2024, όλα τα εμπορευματοκιβώτια εισαγωγής που φτάνουν στο λιμάνι του Ρότερνταμ από τη Λατινική Αμερική θα απελευθερώνονται μόνο μέσω της Secure Chain (Ασφαλούς Αλυσίδας). 

Πρόκειται για μια κλειστή αλυσίδα εφοδιαστικής που περιλαμβάνει αποκλειστικά εξουσιοδοτημένα εμπλεκόμενα μέρη. Η Ασφαλής Αλυσίδα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης που αναπτύσσεται από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την παρουσίαση ενός ενιαίου μετώπου κατά της διακίνησης ναρκωτικών στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Στην ασφαλή αλυσίδα, οι εταιρείες μεταβιβάζουν ψηφιακά την εξουσιοδότηση για τη συλλογή ενός κοντέινερ από τον τερματικό σταθμό, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι εξουσιοδοτημένοι χειριστές των μηχανημάτων (stacker). Η συλλογή κοντέινερ με κωδικούς PIN θα λάβει τέλος. «Ο χρόνος των ευρέως κοινοποιημένων κωδικών PIN μέσω email έχει τελειώσει. Στο Secure Chain, όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την ασφαλή και αξιόπιστη συλλογή ενός κοντέινερ μεταφέρονται ψηφιακά από τον έναν σύνδεσμο στον άλλο», λέει ο εκπρόσωπος της Secure Chain.

Αλυσιδωτή συνεργασία

Η Secure Chain κάνει τις ολλανδικές αλυσίδες εφοδιαστικής λιμένων πιο ανθεκτικές σε ανεπιθύμητες εξωτερικές επιρροές. Για να λειτουργήσει η Secure Chain, απαιτείται δράση από όλα τα μέρη στην αλυσίδα logistics. Αυτό ξεκινά με τη ναυτιλιακή γραμμή/πράκτορα πλοίου και συνεχίζεται μέσω του αποστολέα, των χειριστών των stackers, των μεταφορικών μέσων που παραλαμβάνουν τα κοντέινερ κ.α. Η Ασφαλής Αλυσίδα συνεπάγεται μια νέα επιχειρησιακή προσέγγιση για όλα αυτά τα μέρη. Η Λιμενική Αρχή βοήθησε στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας προς το συμφέρον ενός ασφαλούς και ανθεκτικού λιμανιού.

Οι CMA CGM, COSCO Shipping, Maersk, MSC, ONE OOCL και ZIM είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες/πράκτορες πλοίων που εξυπηρετούν το Ρότερνταμ από τη Λατινική Αμερική. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία σύνδεσης των πελατών τους, με σκοπό την υιοθέτηση της νέας ψηφιακής μεθοδολογίας. Μετά τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων από τη Λατινική Αμερική, οι ναυτιλιακές εταιρείες/πράκτορες πλοίων θα επικεντρωθούν στη σταδιακή εφαρμογή της Ασφαλούς Αλυσίδας και για τα εισερχόμενα εμπορευματοκιβώτια από πλοία άλλων διεθνών γραμμών.

Ασφαλής αλυσίδα

Το Secure Chain είναι μια κοινή πρωτοβουλία της επιχειρηματικής κοινότητας και των αρχών για την ενίσχυση της ψηφιακής ανθεκτικότητας των τρεχουσών διαδικασιών εφοδιαστικής λιμένων. Η ασφαλής και αξιόπιστη αποδέσμευση και συλλογή εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής στα ολλανδικά λιμάνια είναι ένα σημαντικό στοιχείο αυτού.

Η Secure Chain λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό μέσω του Port Community System of Portbase, της ουδέτερης πλατφόρμας logistics για τα ολλανδικά λιμάνια. Για να φιλοξενήσει την Ασφαλή Αλυσίδα, η Portbase έχει προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο εξουσιοδότησης πάνω από πολλές υπάρχουσες ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό επιτρέπει σε διαφορετικούς συνδέσμους να μεταβιβάζουν με ασφάλεια την εξουσιοδότηση συλλογής ενός κοντέινερ. Επιπλέον, όλα τα μέρη είναι σε θέση να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες επωφελούνται από την έξυπνη επαναχρησιμοποίηση δεδομένων και αποκτούν βέλτιστη εικόνα για την κατάσταση και τον προγραμματισμό των εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής σε όλη την αλυσίδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ασφαλή Αλυσίδα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.secure-chain.eu.

PreviousNext