Τροχοί & TIR

Αυτό είναι το καλύτερο Truck Parking στην Ευρώπη

Ανακηρύχθηκε το καλύτερο parking φορτηγών της Ευρώπης και έλαβε το κορυφαίο βραβείο European Truck Parking της χρονιάς 2022. Πρόκειται για το Truck Etape Beziers, το οποίο βρίσκεται στη Γαλλία, πάνω
Τετάρτη 09/03/2022 - 11:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Ανακηρύχθηκε το καλύτερο parking φορτηγών της Ευρώπης και έλαβε το κορυφαίο βραβείο European Truck Parking της χρονιάς 2022.

Πρόκειται για το Truck Etape Beziers, το οποίο βρίσκεται στη Γαλλία, πάνω στον αυτοκινητόδρομο Α9, 150 χιλιόμετρα πριν τα ισπανικά σύνορα.

Διαθέτει μεγάλο και άνετο εστιατόριο με ποικιλία φαγητών, στα οποία οι οδηγοί των φορτηγών έχουν έκπτωση 30%. Διαθέτει, επίσης, εξωτερικό, υπαίθριο χώρο με τραπεζοκαθίσματα για πικ-νικ για τους οδηγούς που έχουν μαζί τους τροφή ή που θα πάρουν κάτι πρόχειρο από το εστιατόριο. Στη συνέχεια του εστιατορίου υπάρχει μπαρ αναψυκτικών με σνακς που λειτουργεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, καθώς και κατάστημα τύπου super market.

Άνετοι είναι, επίσης, και οι χώροι των WC και των ντους, με προσωπικό για συνεχή καθαριότητα μετά από κάθε χρήση. Στη διάθεση των οδηγών υπάρχει, επίσης, χώρος ανάπαυσης και ύπνου με κρεβάτια, πλυντήριο ρούχων, γυμναστήριο, ποδήλατα, wi-fi κ.α. Το προσωπικό, εκτός από γαλλικά, μιλάει, επίσης, ισπανικά, αγγλικά, πορτογαλικά και ρουμανικά.

Διαθέτει χώρο parking για 350 νταλίκες με συνεχή φύλαξη 24 ωρών. Κάθε παρκίδα (parking lot) προστατεύεται από κάμερες παρακολούθησης κίνησης πεζών περιμετρικά των οχημάτων, ενώ ολόκληρος ο χώρος του Truck Parking είναι περιφραγμένος και φέρει κάμερες, καθώς και προβολείς που φωτίζουν όλες τις παρκίδες.

Αυτό που κάνει το Truck Etape Beziers να ξεχωρίζει είναι οι ειδικές θέσεις που διαθέτει για θαλάμους και οχήματα μεταφοράς επικινδύνων (ADR).

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ένα μέρος των ενεργειακών αναγκών, το Truck Etape Beziers το καλύπτει με την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών που βρίσκονται τοποθετημένα στις στέγες.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε, επίσης, στο γαλλικό Truck Parking, La Londonienne και το τρίτο βραβείο στο Smart Autohof της Ρουμανίας.

PreviousNext