Τροχοί & TIR

Δεύτερη πτώχευση για τη Volta Trucks

Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2023.
Πέμπτη 08/05/2025 - 16:21
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Volta Trucks
φωτό: Volta Trucks

Ξεκίνησε το 2019 κατασκευάζοντας ένα ηλεκτρικό φορτηγό το μοντέλο Volta Zero (φωτό) και με την αισιοδοξία ότι θα δημιουργήσει μια ελκυστική προσθήκη στην ηλεκτροκίνηση των φορτηγών.

Γι’ αυτό άλλωστε προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις, αλλά κυρίως με τραπεζικό δανεισμό. Το εργοστάσιό της ήταν αυτό της γνωστής αυστριακής Steyr, αλλά πριν καταφέρει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή, τον Οκτώβριο του 2023 ανακοίνωσε πτώχευση.

Λίγους μήνες αργότερα, ένα επενδυτικό fund ο όμιλος Luxor Capital εξαγοράζει τη Volta Trucks αναλαμβάνοντας τα χρέη της.

Η παραγωγή ξεκινά και αναγγέλλονται οι πρώτες παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών για το τέλος του 2024. Ωστόσο, πριν δύο μέρες, η Volta Trucks ανακοίνωσε πτώχευση για δεύτερη φορά.

PreviousNext