Τροχοί & TIR

DHL: 30 χρόνια στις διανομές δεμάτων. Επενδύει σε ηλεκτρικά βαν και φορτηγά

Τα κέντρα διανομής διαχειρίζονται επί του παρόντος 6,3 εκατομμύρια δέματα την ημέρα.
Παρασκευή 07/06/2024 - 09:36
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Πριν από τριάντα χρόνια, η πρώην «Deutsche Bundespost POSTDIENST» ξεκίνησε να κατασκευάζει 33 πανομοιότυπα κέντρα δεμάτων για τη διανομή σε επιλεγμένες τοποθεσίες με εύκολες συγκοινωνιακές συνδέσεις, εξοπλίζοντάς τα με σύγχρονες τεχνολογίες για τα logistics.

Στις 26 Μαΐου 1994, το πρώτο από αυτά τα αυτοματοποιημένα κέντρα δεμάτων άνοιξε στο Hagen-Fley της Γερμανίας, με άλλα 32 να ακολουθούν έως τον Ιούνιο του 1995 - ένα επίτευγμα που οδήγησε τη Deutsche Post να επενδύσει συνολικά 4 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα (DM) στο έργο. Με μεγάλη επιτυχία τα νέα κέντρα διαλογής εξασφάλισαν ότι 2,5 εκατομμύρια δέματα την ημέρα θα μπορούσαν να μεταφέρονται και να παραδίδονται ταχύτερα και πιο οικονομικά από ποτέ. 

Και τα 33 κέντρα δεμάτων εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα. Μαζί με άλλα πέντε που κατασκευάστηκαν πολύ αργότερα, τα κέντρα δεμάτων διαχειρίζονται επί του παρόντος 6,3 εκατομμύρια δέματα την ημέρα, και σχεδόν διπλάσιο από αυτό την περίοδο των Χριστουγέννων. Ενώ πριν από 30 χρόνια η επιχείρηση δεμάτων χρειαζόταν αναδιάρθρωση, σήμερα είναι πολύ κερδοφόρα. Αποφέρει έσοδα άνω των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει μερίδιο αγοράς άνω του 40% και, στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, λειτουργεί ως κόμβος για αποστολές δεμάτων από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία και τις σύγχρονες διαδικασίες, τα 38 κέντρα δεμάτων είναι πλέον διασυνδεδεμένα και λειτουργούν σε ευρωπαϊκή κλίμακα - εξάλλου, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Η Post & Parcel Germany, για παράδειγμα, λειτουργεί το πρώτο της κέντρο διαλογής στο Πόζναν της Πολωνίας, σε συνδυασμό με άλλα τμήματα της DHL από την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Η Post & Parcel Germany συνδέει ολοένα και περισσότερο τους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο Όμιλος DHL επεκτείνει την υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών

Πρόσφατα, ο Όμιλος DHL και ο πάροχος ενέργειας E.ON ξεκίνησαν μια συνεργασία για την επέκταση της υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, καθώς τα τελευταία χρόνια η DHL επενδύει στην ανανέωση του στόλου της με φορτηγά και βαν μηδενικών ρύπων.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία logistics διαθέτει ήδη 35 ηλεκτρικά φορτηγά σε λειτουργία στη Γερμανία και περισσότερα από 35.200 ηλεκτρικά οχήματα για παραλαβή και παράδοση. Μέχρι το 2030, στόχος είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 60% του στόλου στον τομέα των μεταφορών/ διανομών.

.

Για τον λόγο αυτό, έχει σε εξέλιξη το πρόγραμμα εγκατάστασης φορτιστών σε συνεργασία με την Ε.ΟΝ., η οποία θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή σταθμών ταχείας φόρτισης και μετασχηματιστών, την εγκατάσταση, τη διαχείριση φορτίου και τη λειτουργία. Η φόρτιση και η χρέωση έχουν βελτιστοποιηθεί για ηλεκτρικά φορτηγά: η φόρτιση πραγματοποιείται στην αποβάθρα φόρτωσης και σε εξωτερικούς χώρους στάθμευσης. Για τον σκοπό αυτό, η E.ON αναπτύσσει ειδικές λύσεις για την τέλεια προσαρμογή των ειδικών συνθηκών των επαγγελματικών οχημάτων και των καταστάσεων φόρτισης. 

PreviousNext