Τροχοί & TIR

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία και εκτροπή οχημάτων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή (17-07-2022) και κατά τις ώρες 06.30 έως 07.30 θα εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης και απομάκρυνσης των εναέριων καλωδίων μεταξύ τ
Πέμπτη 14/07/2022 - 15:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή (17-07-2022) και κατά τις ώρες 06.30 έως 07.30 θα εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης και απομάκρυνσης των εναέριων καλωδίων μεταξύ των δύο πυλώνων που βρίσκονται εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου Α2 (Εγνατία Οδός) στη θέση «Δερβένι». Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α/Κ Λαγκαδά:

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα πορείας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του κλάδου εξόδου που οδηγεί προς Σέρρες - Προμαχώνα και Άγιο Βασίλειο. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του κλάδου εξόδου που οδηγεί προς Σέρρες - Προμαχώνα και Άγιο Βασίλειο.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εισόδου της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ρεύμα πορείας από Προμαχώνα προς Άγιο Βασίλειο) προς την Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη). Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας, με κατεύθυνση από Προμαχώνα προς Άγιο Βασίλειο.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εισόδου της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ρεύμα πορείας από Άγιο Βασίλειο προς Προμαχώνα) προς την Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη).Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας, με κατεύθυνση από Άγιο Βασίλειο προς Προμαχώνα.

Α/Κ Ευκαρπίας:

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, στο ύψος του κλάδου εξόδου που οδηγεί στην Εξωτερική Περιφερειακή Οδό, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα. Η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα θα πραγματοποιείται μέσω των Κλάδων Εξόδου που οδηγούν στην Εξωτερική Περιφερειακή Οδό, στο ρεύμα πορείας προς Χαλκιδική και Αθήνα.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εξόδου της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού (κατεύθυνση από Αθήνα προς Χαλκιδική), στο ρεύμα πορείας προς Σέρρες – Καβάλα. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του κοινού Κλάδου Εξόδου της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού (κατεύθυνση από Αθήνα προς Χαλκιδική) στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εξόδου της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού (κατεύθυνση από Χαλκιδική προς Αθήνα), στο ρεύμα πορείας προς Σέρρες – Καβάλα. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του κοινού Κλάδου Εξόδου της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού (κατεύθυνση από Χαλκιδική προς Αθήνα), στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Α/Κ Γηροκομείου:

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εξόδου της Ανώνυμης Οδού (διέρχεται κάτωθεν της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και συνδέει τη βόρεια και νότια παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού που οδηγούν προς Ανθούπολη και Λαγηνά), στο ρεύμα πορείας προς Σέρρες – Καβάλα.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες κινήσεις των οχημάτων στον εν λόγω κόμβο θα διεξάγονται κανονικά.

Α/Κ Γηροκομείου Θέση «Άνω Δερβένι»:

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο Εξόδου της Νότιας Παράπλευρης Οδού της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας που οδηγεί προς Λαγηνά, στο ρεύμα πορείας προς Σέρρες – Καβάλα.

Ισόπεδος κόμβος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών / Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς:

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Κιλκίς (Νότιο τμήμα), από Κιλκίς προς τον Α/Κ Λαγκαδά - Θεσσαλονίκη, στη συμβολή της με την Ε.Ο. (12) Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες κινήσεις των οχημάτων στον εν λόγω κόμβου θα διεξάγονται κανονικά.

Είσοδος Λητής:

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Νότιο Κλάδο της Ε.Ο. (12) Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ρεύμα πορείας που οδηγεί στην Εγνατία Οδό (κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη), στη συμβολή της με τον Βόρειο Κλάδο της Ε.Ο. (12) Θεσσαλονίκης – Σερρών που οδηγεί στον Οικισμό Λαγκαδά.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Νότιο Κλάδο της Ε.Ο. (12) Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ρεύμα πορείας που οδηγεί στην Εγνατία Οδό (κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη), στη συμβολή της με την Ανώνυμη Οδό (Συνδέει τον Βόρειο με το Νότιο Κλάδο της Ε.Ο. (12) Θεσσαλονίκης – Σερρών).

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του Βόρειου Κλάδου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών και εν συνεχεία από την τοπική οδό προς τον Οικισμό Λαγκαδά.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Κυκλοφορία προς Προμαχώνα και Καβάλα:

- Είσοδος στην εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Χαλκιδική.

- Έξοδος στον κόμβο Νεάπολης στην κατεύθυνση προς Ασβεστοχώρι.

- Κίνηση επί του οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Ασβεστοχώρι – Εξοχή – Αγ. Βασίλειος.

- Κίνηση επί του οδικού Άξονα Αγ. Βασίλειος – Ανισόπεδος κόμβος Λαγκαδά – Εγνατίας Οδού.

2. Κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη:

- Έξοδος και κίνηση στον οδικό Άξονα Ανισόπεδος Κόμβος Λαγκαδά Εγνατίας Οδού – Άγιος Βασίλειος.

- Κίνηση επί του οδικού Άξονα Αγ. Βασίλειος – Εξοχή – Ασβεστοχώρι – Κόμβος Νεάπολης.

- Έξοδος στον Κόμβο Νεάπολης στην κατεύθυνση προς ανισόπεδο κόμβο Ευκαρπίας.

Οι ανωτέρω αποκλεισμοί θα εκτελεστούν ταυτόχρονα και έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω του 3,5 τόνων θα οδηγούνται για ολιγόλεπτη στάθμευση σε κατάλληλα σημεία.

PreviousNext