Την απαλλαγή υποχρέωσης πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2021 των ΤΛΔΧ ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η ΓΕΠΟΕΤ.

Στη σχετική επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαβάσαμε σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο τις δηλώσεις σας αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021 ότι «..όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση, αλλά δεν βρίσκονται στο τραπέζι ούτε στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή που πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου».

Η απογοήτευσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο που επιλέξατε να απαντήσετε στις επανειλημμένες επιστολές της ΓΕΠΟΕΤ για απαλλαγή των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2021 μέσω της τηλεόρασης, χωρίς καν να μπείτε στη διαδικασία να μας ακούσετε ή έστω να μας απαντήσετε εγγράφως.

Κύριε Υπουργέ, είναι απαράδεκτο να αγνοείτε το εξόφθαλμα δίκαιο αίτημα του κλάδου των τουριστικών γραφείων – τουριστικών λεωφορείων για τη μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2021, καθώς τα τουριστικά λεωφορεία δεν κινήθηκαν σχεδόν καθόλου το 2020 και ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει καταρρεύσει κατά 95%, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο ανταγωνιστικός κλάδος των ΚΤΕΛ απολαμβάνει μεταξύ άλλων 50% χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας εδώ και δεκαετίες, έχοντας εξασφαλισμένο έργο όλο τον χρόνο.

Οι επιχειρήσεις – μέλη της Ομοσπονδίας βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας λόγω παντελούς έλλειψης ρευστότητας και αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Έλλειψη ρευστότητας, η οποία επιδεινώνεται περαιτέρω, καθώς δεν έχετε καταβάλλει ακόμα τα χρήματα της επιδότησης-αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων λόγω μειωμένης πληρότητας στους ιδιοκτήτες τους, καίτοι έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την ψήφιση της σχετική διάταξης».