Τροχοί & TIR

Διατηρείται η απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία. Πώς όμως μπορούν να περάσουν φορτία

Με επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης παραμένει σε ισχύ μέχρι 30 Ιουνίου 2023 η απαγόρευση εισόδου στη χώρα φορτηγών κρατών-μελών της ΕΕ, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και -φυσικά- τη
Τρίτη 03/01/2023 - 12:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Με επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης παραμένει σε ισχύ μέχρι 30 Ιουνίου 2023 η απαγόρευση εισόδου στη χώρα φορτηγών κρατών-μελών της ΕΕ, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και -φυσικά- της Ουκρανίας.

Της γενικής αυτής απαγόρευσης εξαιρούνται οχήματα που μεταφέρουν ταχυδρομικές επιστολές και δέματα, διπλωματικούς σάκους και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ωστόσο, υπάρχουν και δύο τρόποι να περάσουν στη Ρωσία φορτία εμπορευμάτων.

Ο ένας τρόπος είναι τα εμπορεύματα να φορτωθούν σε φορτηγά Λευκορωσίας, να φτάσουν στη Λευκορωσία (Belarus) και στη συνέχεια να εισέλθουν στη Ρωσία.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να έχουν φορτωθεί (τα εμπορεύματα) σε τρέιλερ, συρόμενα ή επικαθήμενα, οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας της ΕΕ. Τα τρέιλερ αυτά, αν και με πινακίδες ΕΕ, μπορούν να εισέλθουν απευθείας στη Ρωσία, εφόσον έλκονται από ρωσικά φορτηγά ή τράκτορες.

Ομοίως, αυτές οι ρυμούλκες μπορούν να περάσουν στη Ρωσία εφόσον έλκονται από τράκτορες ή φορτηγά με πινακίδες Λευκορωσίας (Belarus).

PreviousNext