Τροχοί & TIR

Οι εβδομάδες SOS για φορτηγά και λεωφορεία στην Ευρώπη. Έλεγχοι από τη RoadPol

Χιλιάδες έλεγχοι φορτηγών και λεωφορείων έχουν προγραμματιστεί για φέτος από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Αυτοκινητόδρομων, γνωστή ως RoadPol. Οι έλεγχοι κατανέμονται σε εβδομάδες και για κάθε εβδομάδα π
Τρίτη 03/01/2023 - 10:40
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ROADPOL
Φωτό: ROADPOL

Χιλιάδες έλεγχοι φορτηγών και λεωφορείων έχουν προγραμματιστεί για φέτος από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Αυτοκινητόδρομων, γνωστή ως RoadPol.

Οι έλεγχοι κατανέμονται σε εβδομάδες και για κάθε εβδομάδα προβλέπονται στοχευμένοι έλεγχοι φορτηγών, λεωφορείων και των οδηγών τους.

Οι πλέον κρίσιμες εβδομάδες είναι:

- Τον Φεβρουάριο από 13 έως 19

- Τον Μάιο από 8 έως 14

- Τον Νοέμβριο από 6 έως 12

Τις παραπάνω τρεις εβδομάδες θα ελέγχονται:

1. Η κατάσταση του οχήματος από τεχνικής πλευράς με επιπλέον έλεγχο διαστάσεων και βαρών (συνολικό μικτό και κατ’ άξονα βάρος).

2. Έλεγχος εγγράφων όπως στοιχεία κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα οδηγού κ.α.

3. Έλεγχος τήρησης ωραρίων οδήγησης/ ανάπαυσης

4. Έλεγχος σωστής λειτουργίας της συσκευής ταχογράφου – ανίχνευση για τυχόν παρεμβάσεις

5. Έλεγχος συνοδευτικών εγγράφων των μεταφερόμενων προϊόντων ή επιβατών.

Εβδομάδες άλλων ελέγχων φορτηγών/ λεωφορείων

- Την εβδομάδα 6-12 Μαρτίου οι έλεγχοι θα αφορούν μόνο στη ζώνη ασφαλείας του οδηγού/ συνοδηγού (αν τη φοράει ή όχι).

- Την εβδομάδα 17-23 Απριλίου και την εβδομάδα 7-13 Αυγούστου θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι μόνο για τυχόν υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.

- Την εβδομάδα 14-20 Ιουνίου και την εβδομάδα 11-17 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι της RoadPol θα αφορούν αποκλειστικά τους οδηγούς για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

- Την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου το προσωπικό της RoadPol θα ενημερώνει τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων σε θέματα οδικής ασφάλειας με τη διανομή έντυπου υλικού, αλλά και προφορικά.

- Την εβδομάδα 9-15 Οκτωβρίου η RoadPol θα επικεντρωθεί σε ελέγχους της κατάστασης των αυτοκινητόδρομων (οδόστρωμα, διαγραμμίσεις, σήμανση, περίφραξη αποφυγής εισόδου ζώων κ.λπ.).

PreviousNext