Τροχοί & TIR

Δούλευαν με παράνομα ηλεκτρονικά ταξίμετρα

Σε εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με σκοπό την αντιμετώπιση παραβάσεων από οχήματα Δημόσιας Χρήσης (ταξί) ελέγχθηκαν 93 οχήματα και βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις. Ειδικότερα, σε 15 περιπτ
Τρίτη 07/03/2023 - 10:40
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με σκοπό την αντιμετώπιση παραβάσεων από οχήματα Δημόσιας Χρήσης (ταξί) ελέγχθηκαν 93 οχήματα και βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις.

Ειδικότερα, σε 15 περιπτώσεις οδηγοί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματός τους.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία τους από φαινόμενα αισχροκέρδειας πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 24-02-2023 έως 04-03-2023 επιχειρησιακή δράση στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου και σημειώθηκαν οι παραπάνω παραβάσεις, ενώ παρόμοιες δράσεις θα υλοποιηθούν και στο εγγύς μέλλον.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράβαση στο ταξίμετρο

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη πρόστιμο 5.000 € ( πέντε χιλιάδων ευρώ) στον Π. Χ. οδηγό ΤΑΞΙ, διότι βρέθηκε να έχει επέμβει σκόπιμα μπλοκάροντας την ταμειακή μηχανή με ειδικό συνδυασμό πλήκτρων ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία, επεμβαίνοντας σκόπιμα με αυτόν τον τρόπο στη λειτουργία ταξιμέτρου ταμειακής μηχανής. Συγκεκριμένα, η οθόνη της ταμειακής έγραφε ”ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ 1 <ΟΚ> ΕΠΙΛΟΓΗ“ (άλλη λειτουργία ταξιμέτρου) και όταν τέθηκε το ταξίμετρο σε δοκιμαστική λειτουργία, δεν εκδόθηκε η απόδειξη και η ένδειξη του ταξιμέτρου έσβησε και επανήλθε στην αρχική κατάσταση.

PreviousNext