Τροχοί & TIR

Συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης για οχήματα Ford

Η Ford Motor Company ίδρυσε τη Latitude AI, μια θυγατρική εταιρείας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης που προορίζεται για εκατομμ
Τρίτη 07/03/2023 - 12:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford Motor Company ίδρυσε τη Latitude AI, μια θυγατρική εταιρείας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης που προορίζεται για εκατομμύρια οχήματα.

Με τη δημιουργία της Latitude, η Ford προσθέτει μια κορυφαία ομάδα ειδικών και ταλέντων σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, το λογισμικό, οι αισθητήρες και η μηχανική συστημάτων ενόσω η εταιρεία αναπτύσσει και επεκτείνει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης - συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων που αφορούν το Ford BlueCruise, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα hands-free οδήγησης.

Η Latitude επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του πελάτη, αυτοματοποιώντας την οδήγηση σε περιόδους που μπορεί να είναι κουραστικές, αγχωτικές ή ακόμα και δυσάρεστες, όπως στο μποτιλιάρισμα ή σε μεγάλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων. Ένας μέσος οδηγός στις ΗΠΑ σπαταλά σχεδόν 100 ώρες τον χρόνο εγκλωβισμένος στην κίνηση, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης μεταφορών INRIX. 

«Βλέπουμε την τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης ως μια ευκαιρία προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των οχημάτων τους», δήλωσε ο Doug Field, επικεφαλής ανάπτυξης προηγμένων προϊόντων και τεχνολογίας της Ford Motor Company. «Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το BlueCruise βιώνουν ήδη τα οφέλη της hands-off οδήγησης. Η βαθιά εμπειρία και το ταλέντο της ομάδας της Latitude θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μιας ολοκαίνουργιας τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης - με στόχο όχι μόνο να καταστήσουμε τα ταξίδια ασφαλέστερα, λιγότερο αγχωτικά και πιο ευχάριστα, αλλά, τελικά με την πάροδο του χρόνου να επιστρέψουμε στους πελάτες μας μέρος του χαμένου χρόνου τους». 

PreviousNext