Τροχοί & TIR

Έφοδος στην Toyota για παραποιημένα στοιχεία δοκιμών

«Παραμελήσαμε τη διαδικασία πιστοποίησης και κατασκευάσαμε μαζικά τα αυτοκίνητά μας χωρίς πρώτα να λάβουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα».
Πέμπτη 06/06/2024 - 09:17
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Συγκλονίζει την Ιαπωνία, το σκάνδαλο των παραποιημένων στοιχείων δοκιμών ασφαλείας μετά και την έφοδο υπηρεσιών του υπ. Μεταφορών στα γραφεία της εταιρείας.

«Παραμελήσαμε τη διαδικασία πιστοποίησης και κατασκευάσαμε μαζικά τα αυτοκίνητά μας χωρίς πρώτα να λάβουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα», ομολόγησε μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο Akio Toyoda ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της μάρκας.

Το σκάνδαλο παίρνει μεγαλύτερες ακόμη διαστάσεις, καθώς η Toyota έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε τροποποιημένα οχήματα κατά τη διάρκεια δοκιμών σύγκρουσης ασφαλείας, για οχήματα που δεν βρίσκονται πλέον στην παραγωγή. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία Daihatsu, που ανήκει στην Toyota, έκλεισε όλα τα εργοστάσιά της για περισσότερο από ένα μήνα, αφού παραδέχθηκε ότι είχε παραποιήσει δοκιμές ασφαλείας. Την ίδια στιγμή η Toyota ανέστειλε την παραγωγή τριών μοντέλων αυτοκινήτων, του Corolla Fielder, του Corolla Axio και του Yaris Cross.

Επεκτείνεται η έρευνα

Αλλά και οι ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες Honda, Mazda και Suzuki παραδέχτηκαν επίσης την υποβολή εσφαλμένων δεδομένων και πρόκειται να ελεγχθούν από τις Αρχές. Η Honda δήλωσε ότι διαπίστωσε παραβάσεις σε δοκιμές που αφορούσαν τον θόρυβο και την ισχύ του κινητήρα, αλλά τόνισε ότι τα οχήματά της είναι ασφαλή στην οδήγηση.

PreviousNext