Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση έντεκα περιπτώσεων κλοπής, κυρίως φορτηγών οχημάτων.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 28 ετών, μέλη συμμορίας, οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (10-11-2021), επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή των Αμπελοκήπων, πλην όμως αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» τους εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε κοντινό σημείο και άμεσα τους συνέλαβαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, είτε ενεργώντας από κοινού είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αφαίρεσαν επτά σταθμευμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι τα μέλη της συμμορίας διέθεταν κάποια από τα κλεμμένα οχήματα για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Σημειώνεται πως όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.