Στοπ στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων, ρούχων και άλλων προϊόντων από τα super markets βάζει εκτάκτως η κυβέρνηση, απαγορεύοντας από αύριο, 11/11/20 τις πωλήσεις μεγάλων ομάδων προϊόντων που ήταν διαθέσιμα από τα καταστήματα λιανεμπορίου που υποχρεώθηκαν να κλείσουν.

Συγκεκριμένα, με το άνοιγμά τους αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, τα super markets απαγορεύονται να πουλάνε τις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,

στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71 και

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.

Επηρεάζονται

Οι μεταφορές

Πλήθος μεταφορικών επιχειρήσεων επηρεάζονται από την παραπάνω απόφαση λόγω των δρομολογίων που είχαν προγραμματίσει για τον εφοδιασμό των super markets με τα παραπάνω προϊόντα, κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, παιχνίδια, υποδήματα, ρούχα, χαλιά κ.α.

Παράλληλα, επηρεάζονται και εκατοντάδες φορτηγά αστικών μεταφορών, τα οποία συνεργαζόμενα με τα super markets αναλάμβαναν τις κατ’ οίκον παραδόσεις των προϊόντων αυτών.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας – σήμερα, Τρίτη – οι μεταφορικές δέχονταν τηλέφωνα για την ακύρωση των προγραμματισμένων μεταφορών – παραδόσεων, με συνέπεια να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία αρκετά φορτηγά και οι οδηγοί χωρίς δουλειά.