Τροχοί & TIR

Η TRATON (MAN, SCANIA, VW) εξαγόρασε τη Navistar (INTERNATIONAL)

Η εταιρεία TRATON SE, που ελέγχει τις Μάρκες MAN, SCANIA και Volkswagen, προέβη στην εξαγορά της αμερικάνικης Navistar, που κατασκευάζει τα φορτηγά INTERNATIONAL, από τις πιο γνωστές μάρκες σε Αμερι
Τρίτη 10/11/2020 - 13:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εταιρεία TRATON SE, που ελέγχει τις Μάρκες MAN, SCANIA και Volkswagen, προέβη στην εξαγορά της αμερικάνικης Navistar, που κατασκευάζει τα φορτηγά INTERNATIONAL, από τις πιο γνωστές μάρκες σε Αμερική και Αυστραλία.

Η TRATON κατείχε ήδη το 16,7% των μετοχών της Navistar και τώρα εξαγόρασε το υπόλοιπο ποσοστό 83,3% έναντι 3,7 δισεκ. δολαρίων.

Ταυτόχρονα, έγινε επίσημα γνωστό πως ο όμιλος Volkswagen θα ενισχύσει την TRATON SE με δάνειο ύψους 3,3 δισεκ. ευρώ (το ισόποσο των 3,7 δισ. δολ.), με το οποίο θα αποπληρωθεί η Navistar.

Από επιχειρησιακής πλευράς, η Traton αποκτά δύναμη στη βόρεια και νότια Αμερική, όπου τα φορτηγά International της Navistar κατέχουν ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς.

Έτσι, στους Ευρωπαίους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται ήδη στην Αμερική (Volvo, Mercedes-Benz κ.α.) προστίθεται και η VW, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος της Traton. Το VW group ελέγχει τις μάρκες φορτηγών MAN και Scania και τα επιβατικά VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Porsche, Ducati και Lamborghini.

Σημειώνεται πως η εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία για τους κατασκευαστές οχημάτων, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, όπως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στα εναλλακτικά καύσιμα με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

PreviousNext