Τροχοί & TIR

Εκτός Αυστρίας τα Euro 5. Έγκλημα η υπέρβαση ταχύτητας

Αυστηρότερες διατάξεις για τα φορτηγά ισχύουν από 1-1-21 για τη διέλευση της Αυστρίας, ενώ σύντομα η υπέρβαση ταχύτητας θα περιληφθεί στην κατηγορία των εγκληματικών αδικημάτων. Σύμφωνα με αποκλειστ
Δευτέρα 11/01/2021 - 11:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Ελληνικά φορτηγά παίρνουν την έξοδο προς Brennero για να ακολουθήσουν τον Α22 προς Αυστρία που δίνει συνέχεια (και) στον Α12, τον αυτοκινητόδρομο των πολλών απαγορεύσεων.
Ελληνικά φορτηγά παίρνουν την έξοδο προς Brennero για να ακολουθήσουν τον Α22 προς Αυστρία που δίνει συνέχεια (και) στον Α12, τον αυτοκινητόδρομο των πολλών απαγορεύσεων.

Αυστηρότερες διατάξεις για τα φορτηγά ισχύουν από 1-1-21 για τη διέλευση της Αυστρίας, ενώ σύντομα η υπέρβαση ταχύτητας θα περιληφθεί στην κατηγορία των εγκληματικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να υιοθετήσει εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για αύξηση των κυρώσεων σε βάρος των οδηγών που ξεπερνούν τα όρια της ταχύτητας, όπως προβλέπονται σύμφωνα με τα σήματα.

Ειδικότερα, η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, αν καταγραφεί να είναι πάνω από 80 χλμ./ ώρα, το πρόστιμο από 2.180 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνει στα 5.000 ευρώ, η άδεια (δίπλωμα) αφαιρείται και ο οδηγός θα έχει διαπράξει έγκλημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ίδια ποινή ισχύει και για τις οδούς εκτός κατοικημένων περιοχών, ακόμη και στους αυτοκινητόδρομους, εφόσον ο οδηγός υπερβεί κατά 40 χλμ./ ώρα το ισχύον όριο ταχύτητας σύμφωνα με τη σήμανση.

Εκτός και τα Euro 5

Στη συνέχεια των απαγορεύσεων που ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Α12 για τα φορτηγά Euro 0, 1, 2, 3 έως Euro 4, τώρα (από 1-1-21) η απαγόρευση καταλαμβάνει και τα φορτηγά Euro 5.

Υπενθυμίζουμε πως η απαγόρευση ισχύει στην περιοχή του Τιρόλου στο κομμάτι του Α12 από το Langkampfen μέχρι το Zirl και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατ’ εξαίρεση, μπορούν να κυκλοφορήσουν φορτηγά, εφόσον από τα έγγραφα αποδεικνύεται ότι εκτελούν συνδυασμένη μεταφορά και ειδικότερα ότι κατευθύνονται για να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν προς (ή από) τα σιδηροδρομικά τέρμιναλ του Hall ή του Wörgl.

Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρόσβαση για το Hall terminal πρέπει να γίνεται μέσω της ανατολικής οδού (eastern direction) και η αναχώρηση από Δυτικά (western direction).

Ομοίως, για την πρόσβαση στο Wörgl terminal η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη δυτική πλευρά και η αναχώρηση από ανατολικά.

Νυχτερινή κυκλοφορία

Μόνο για τις κατ’ εξαίρεση μεταφορές επιτρέπεται στα φορτηγά να κυκλοφορήσουν νύχτα στον Α12 από το 6ο μέχρι το 90ο χλμ. και από τα δύο ρεύματα. Στις κατ’ εξαίρεση μεταφορές περιλαμβάνονται τα παρακάτω προϊόντα:

- Ευαλλοίωτα νωπά με διάρκεια ζωής ολίγων μόνο ημερών

- Εφημερίδες, περιοδικά

-Οχήματα οδικής βοήθειας και recovery

- Φορτία που φορτώθηκαν στα φορτηγά από τα σιδηροδρομικά τέρμιναλ στο Hall ή στο Wörgl ή φορτηγά με φορτία που προορίζονται για τα δύο αυτά τέρμιναλ και η μεταφορά τους πρέπει να αποδεικνύεται με τα ανάλογα έγγραφα.

 

PreviousNext