Τροχοί & TIR

Ενισχύονται οι Επιβατικές Μεταφορές – μένουν εκτός οι Εμπορευματικές.

Οι επιβατικές μεταφορές με λεωφορεία (χερσαίες) και με ταξί (ΕΔΧ) εντάχθηκαν στις ενισχυόμενες λόγω κοροναϊού επιχειρήσεις, όχι όμως και οι εμπορευματικές χερσαίες μεταφορές προκαλώντας την αντίδρασ
Κυριακή 22/03/2020 - 19:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι επιβατικές μεταφορές με λεωφορεία (χερσαίες) και με ταξί (ΕΔΧ) εντάχθηκαν στις ενισχυόμενες λόγω κοροναϊού επιχειρήσεις, όχι όμως και οι εμπορευματικές χερσαίες μεταφορές προκαλώντας την αντίδραση των ιδιοκτητών ΔΧ Φορτηγών.

 

Συγκεκριμένα, στη λίστα του υπ. Οικονομικών περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ 4932 (εκμετάλλευση ταξί) και 4939 (άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών).

Περιλαμβάνονται επίσης οι ΚΑΔ 5224 διακίνηση φορτίων και 5229 που είναι οι υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες.

Για τη μη ένταξη των ΦΔΧ υπήρξε αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), το οποίο σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκεια του Κλάδου. «Πώς είναι δυνατόν να εντάσσονται στα μέτρα οι εντολείς μας, όπως οι διαμεταφορείς, οι αποθηκευτές και οι έμποροι και όχι εμείς που επιτελούμε το καθεαυτό έργο της μεταφοράς» αναφέρει το ΠΣΧΕΜ και συμπληρώνει: Με εξαίρεση τις μεταφορές τροφίμων και φαρμάκων, δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό έργο. Τα εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές έχουν ουσιαστικά σταματήσει, οπότε τα περισσότερα φορτηγά είναι ακινητοποιημένα».

Καταλήγοντας, το ΠΣΧΕΜ απευθύνει αίτημα προς το υπ. Οικονομικών να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης και όλοι οι ΚΑΔ 4941 που αναφέρονται στις διάφορες εμπορευματικές μεταφορές με φορτηγά (βυτία, κοντέϊνερ, ξηρά φορτία κ.α.)

Να σημειωθεί τέλος, ότι τη Δευτέρα 23/3/20 αναμένεται επικαιροποίηση της λίστας των ΚΑΔ από το υπ. Οικονομικών και οι οδικοί μεταφορείς εμπορευμάτων ελπίζουν ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτήν. 

PreviousNext