Τροχοί & TIR

Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας

Θέματα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην Αττική εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, με τον Michael Woodford, Πρόεδρο και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του
Δευτέρα 22/11/2021 - 12:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Θέματα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην Αττική εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, με τον Michael Woodford, Πρόεδρο και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια σειρά από παρεμβάσεις που υλοποιούνται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η πιλοτική εφαρμογή των καμερών ανίχνευσης της παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη και η υλοποίηση προγραμμάτων ασφάλειας των πεζών, με σύγχρονες πρότυπες διαβάσεις και με πεζογέφυρες.

Ιδιαίτερη, επίσης, αναφορά έγινε από τον κ. Πατούλη για την οδική ασφάλεια και τις σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Αναφορά έκανε και στη δράση κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση της εκπαίδευσης σε επίπεδο οδικής ασφάλειας.

PreviousNext