Τροχοί & TIR

Επαναλειτουργούν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης. Μέσα τα ταξί

Σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ επαναλειτουργεί τις κάμερες ελέγχου των λεωφορειολωρίδων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για την ευκολότερη κίνηση των λεωφορείων και τη μ
Τρίτη 27/09/2022 - 12:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ επαναλειτουργεί τις κάμερες ελέγχου των λεωφορειολωρίδων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για την ευκολότερη κίνηση των λεωφορείων και τη μείωση του χρόνου εκτέλεσης των δρομολογίων.

Η επαναλειτουργία των καμερών έρχεται αφού με χρηματοδότηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε η συντήρηση του δικτύου των καμερών και εγκαταστάθηκε το κατάλληλο λογισμικό.

«Χρηματοδοτήσαμε την επαναλειτουργία των καμερών, συνεργαζόμαστε αρμονικά με τη τροχαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ‘‘καθαρές’’ και λειτουργικές λωρίδες για τα λεωφορεία. Παρακαλώ τους πολίτες, τους οδηγούς, να μην μπαίνουν, πολύ περισσότερο να μην παρκάρουν μέσα στις λωρίδες των λεωφορείων, για να εξασφαλίσουμε γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στους προορισμούς τους», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδα είναι 100 ευρώ. Σε περίπτωση στάθμευσης εντός λεωφορειολωρίδας, πέραν του προστίμου, αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται από την Τροχαία. 

Μέσα τα ταξί

Από τον ΟΑΣΘ, υπογραμμίζεται, ότι στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, πέραν των λεωφορείων, επιτρέπεται η κυκλοφορία των τουριστικών και σχολικών λεωφορείων, των δικύκλων, των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά).

Επιπλέον, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, επιτρέπεται και η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, αρκεί να μεταφέρουν επιβάτη και η στάση για επιβίβαση ή αποβίβαση να γίνεται στις ειδικές εσοχές.  

Σε περίπτωση που το ταξί δεν μεταφέρει επιβάτη, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στις λεωφορειολωρίδες από τις 06:30 έως τις 09:30 και από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

Οι λεωφορειολωρίδες λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:30 έως τις 09:30, με εξαίρεση τη λεωφορειολωρίδα επί της Γ. Παπανδρέου, η οποία λειτουργεί από τις 12:00 μέχρι τις 21:00.

PreviousNext