Τροχοί & TIR

Επανεκκινεί η παραγωγή φορτηγών στη MAN

Από σήμερα η MAN επανεκκινεί την παραγωγή φορτηγών που είχε σταματήσει για έξι εβδομάδες από τα μέσα Μαρτίου, λόγω ελλείψεων εφοδιασμού που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στα εργοστάσια φο
Πέμπτη 28/04/2022 - 13:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Από σήμερα η MAN επανεκκινεί την παραγωγή φορτηγών που είχε σταματήσει για έξι εβδομάδες από τα μέσα Μαρτίου, λόγω ελλείψεων εφοδιασμού που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στα εργοστάσια φορτηγών της MAN στο Μόναχο και την Κρακοβία.

Τα εργοστάσια εξαρτημάτων της MAN στη Νυρεμβέργη και στο Σάλτσγκιτερ αυξάνουν τώρα σταδιακά ξανά τις παραγωγικές τους ικανότητες. Στην επανεκκίνηση του εργοστασίου στο Μόναχο παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Dr. Markus Söder.

«Η επανεκκίνηση στην παραγωγή φορτηγών μας είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για το εργατικό δυναμικό μας και τους πελάτες μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη λόγος για ευφορία. Θα προσεγγίσουμε τα συνήθη επίπεδα παραγωγής μας μόνο βήμα προς βήμα. Η παραγωγή εξακολουθεί να υπόκειται σε σημαντικές αβεβαιότητες. Εάν ο πόλεμος μετατοπιστεί πιο έντονα στη δυτική Ουκρανία και πάλι, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο αδιέξοδο. Η ευελιξία είναι και παραμένει η ημερήσια διάταξη, όπως και η αυστηρή πειθαρχία κόστους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MAN, Alexander Vlaskamp.

Οι προμηθευτές πλεξούδων καλωδίωσης στην Ουκρανία που παράγουν καλωδιώσεις για τη MAN είναι επί του παρόντος σε θέση να κατασκευάσουν και να παραδώσουν ξανά, αν και σε χαμηλό επίπεδο. Επιπλέον, η MAN είναι εντός προγράμματος με την επανάληψη της παραγωγής καλωδίωσης σε άλλες χώρες. Ωστόσο, η MAN σε πρώτη φάση θα έχει σημαντικά λιγότερες παραλλαγές μοντέλων στη γκάμα της, σταδιακά όμως θα επανέρχονται στην παραγωγή βήμα-βήμα.

Η MAN τηρεί συστηματικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της σε σχέση με τον μετασχηματισμό της Εταιρείας. Λόγω του μειωμένου προγράμματος παραγωγής, η Εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εργαλείο της βραχυχρόνιας εργασίας στις γερμανικές εγκαταστάσεις της.

PreviousNext