Τροχοί & TIR

Στάση εργασίας στο λιμάνι Πειραιά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έκτακτη στάση εργασίας στις προβλήτες 2 και 3 μετά από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, το ατύχημα συνέβη σε πλοίο μεταφοράς κον
Πέμπτη 28/04/2022 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έκτακτη στάση εργασίας στις προβλήτες 2 και 3 μετά από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, το ατύχημα συνέβη σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, στο οποίο λιμενεργάτης εκτελούσε εργασία ξεκλειδώματος των κουτιών, προκειμένου να εκφορτωθούν. Ωστόσο, το προστατευτικό κιγκλίδωμα του deck που βρίσκονταν υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο άτυχος εργαζόμενος να βρεθεί στο κενό και να πέσει από ύψος 12 μέτρων. Αμέσως, με ασθενοφόρο της Cosco μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ανέφερε ότι ο λιμενεργάτης φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα του και νοσηλεύεται. Το πρωί σήμερα, μετά το ατύχημα, μέλη του ΕΝΕΔΕΠ και εργαζόμενοι στην Cosco πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπ. Ναυτιλίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

PreviousNext