Τροχοί & TIR

Επανέρχεται το Blue Star Chios στη γραμμή Κάσου – Καρπάθου

Επανέρχεται στις 7 Ιουνίου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της νήσου Κάσου – Καρπάθου το Blue Star Chios, ενώ μέχρι τότε η γραμμή θα εξυπηρετείται από το «Πρέβελης».
Δευτέρα 20/05/2024 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Attica Group
φωτό: Attica Group

Επανέρχεται στις 7 Ιουνίου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της νήσου Κάσου – Καρπάθου το Blue Star Chios, ενώ μέχρι τότε η γραμμή θα εξυπηρετείται από το «Πρέβελης».

Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη, σχετικά με την εκ νέου δρομολόγηση του “Πρέβελης”, στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον λόγο της δρομολόγησης του “Πρέβελης” στη γραμμή Πειραιάς – Κασσοκαρπαθία, επισήμανε πως οφείλεται στο γεγονός πως η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Blue Star Chios, του πλοίου δηλαδή που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη γραμμή, αιτήθηκε διακοπή των δρομολογίων για το χρονικό διάστημα από 13-05-2024 έως και 06-06-2024, για την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών ετήσιας συντήρησης και επιθεώρησης. Άμεσα και για να καλυφθεί το συγκοινωνιακό κενό κυρίως των κατοίκων της Καρπάθου και της Κάσου, η Hellenic Seaways απέστειλε στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιστολή στις 9 Μαΐου με την οποία δήλωσε την πρόθεσή της να καλύψει τις ανάγκες της γραμμής με το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον ερωτώντα βουλευτή κ. Νικητιάδη πως «Μετά το χρονικό διάστημα λήξης της ακινησίας, το Blue Star Chios θα επανέλθει στη γραμμή, από 7 Ιουνίου, σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό της εταιρείας».

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αναμφισβήτητα «η πρόσφατη δραστηριοποίηση του Blue Star Chios η οποία δρομολογήθηκε μετά από προσωπικές του πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναβάθμισε την εξυπηρέτηση της Καρπάθου και της Κάσου με τον Πειραιά και τη Ρόδο, καθώς το εν λόγω πλοίο είναι πιο σύγχρονο».

Ο κ. Παππάς τέλος υπογράμμισε πως «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων, η αδιάλειπτη σύνδεση των νησιών μας και η εξυπηρέτηση των αναγκών των νησιωτών μας».

PreviousNext