Τροχοί & TIR

Εστίες μόλυνσης σε πάρκινγκ φορτηγών

Διαβάστε το ρεπορτάζ του συντάκτη μας Παύλου Μαυρομύτη.
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 03/08/2024 - 08:15
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Καθημερινά εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών κινούνται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Ωστόσο η παραμονή τους εκεί συνοδεύεται από μια άσχημη εικόνα μετά…δυσοσμίας. 

Οι χώροι στάθμευσης στην περιοχή είναι ελάχιστοι και οι περισσότεροι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του συντάκτη μας Παύλου Μαυρομύτη σε ένα σημείο που σταθμεύουν δεκάδες φορτηγά, οι συνθήκες που επικρατούν είναι μάλλον τριτοκοσμικές. 

Σκουπίδια, μπάζα, πεταμένα υλικά, ακαθαρσίες συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης βρωμιάς και δυσωδίας. Δίπλα από αυτά οι οδηγοί σταματούν τα φορτηγά τους για να ξεκουραστούν, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, η ευρύτερη περιοχή εκτός των παραπάνω προσελκύει και πλήθος τρωκτικών. 

.

Αυτό που αναρωτιέται ο καθένας μας είναι γιατί δεν γίνεται καθαρισμός της περιοχής; Γιατί δεν τοποθετούνται κάδοι έτσι ώστε να υπάρχει τάξη και καθαριότητα; Γιατί δεν τοποθετούνται χημικές τουαλέτες, τις οποίες προφανώς έχουν ανάγκη οι οδηγοί που παραμένουν στον χώρο για αρκετές συνεχόμενες ώρες.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι παρκίδες στους αυτοκινητόδρομους περιορίζονται σημαντικά, θα έπρεπε οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να επιδείξουν ενδιαφέρον στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Με δεδομένο, επίσης, ότι η συγκεκριμένη περιοχή στεγάζει εκατοντάδες επιχειρήσεις η βιωσιμότητα των οποίων εξαρτάται από τα φορτηγά, είναι προφανής η ανάγκη δημιουργίας ευπρεπών χώρων στάθμευσης και ο τακτικός καθαρισμός των υφιστάμενων. Άλλωστε, μιλάμε για μια περιοχή που στεγάζει εκατοντάδες επιχειρήσεις οι οποίες είναι άμεσα εξαρτώμενες από τα φορτηγά.

PreviousNext