Τροχοί & TIR

Εξελίξεις στη Girteka

Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μεταφορική εταιρεία, η Λιθουανική Girteka, με στόλο 9.000 τρακτόρων και φορτηγών ανακοίνωσε ότι παύει να δραστηριοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη και πλέον επικεντρώνεται στι
Κυριακή 03/04/2022 - 09:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μεταφορική εταιρεία, η Λιθουανική Girteka, με στόλο 9.000 τρακτόρων και φορτηγών ανακοίνωσε ότι παύει να δραστηριοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη και πλέον επικεντρώνεται στις μεταφορές προς την Ε.Ε. και προς τις σκανδιναβικές χώρες. Διατηρεί, όμως, μεταφορές προς Kazakhstan μέχρι και την Κίνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Girteka, Edvardas Liachovicius, αναφέρει ότι προτεραιότητα της εταιρείας αυτές τις ημέρες είναι να υποστηρίξει οικονομικά τις οικογένειες των συνεργατών της που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν στο ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR ότι ο πόλεμος προκάλεσε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη Girteka. Πέρα από τη διακοπή των μεταφορών της προς Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία, χώρες προς τις οποίες πραγματοποιούσε εκατοντάδες δρομολόγια ημερησίως, βρέθηκε και αντιμέτωπη με μια σοβαρή πτώση του μεταφορικού της έργου προς τη Δυτική Ευρώπη, με συνέπεια να μειωθούν δραματικά τα πλήρη φορτία που εξασφάλιζε χάρη στο τεράστιο δίκτυο των αντιπροσώπων της.

Σοβαρότερη ακόμη είναι η πληροφορία του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Girteka μελετά τη μείωση του στόλου της και την πώληση μερικών εκατοντάδων φορτηγών της -τα περισσότερα από τα οποία έχουν μέση ηλικία 2-3 ετών.

PreviousNext