Τροχοί & TIR

FIAT Professional Ducato: Πρότυπο ασφάλειας

Με τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP να εφαρμόζει ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια όσον αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), το FIAT Professional Ducato συνεχίζε
Τρίτη 07/03/2023 - 14:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP να εφαρμόζει ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια όσον αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), το FIAT Professional Ducato συνεχίζει να αποτελεί το πρότυπο ασφάλειας της κατηγορίας, διατηρώντας και με τα νέα κριτήρια τη μεγαλύτερη βαθμολογία από κάθε άλλο LCV.

Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά ο Euro NCAP προχώρησε στην αυστηροποίηση των προδιαγραφών αξιολόγησης των LCV κάνοντας ακόμα πιο απαιτητικές τις δοκιμασίες για τα επαγγελματικά μοντέλα. Για ακόμα μια φορά το FIAT Professional Ducato βρέθηκε στην κορυφή της αξιολόγησης, αποτελώντας με τη βαθμολογία 63% το ασφαλέστερο LCV ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η πρωτοπορία του Ducato επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο ανεξάρτητο οργανισμό και το 2022 αξιολογώντας το μοντέλο ως το ασφαλέστερο LCV, αλλά και το μόνο στο οποίο απονεμήθηκε η κορυφαία διάκριση “Platinum”.

Σύμφωνα με το πλάνο του Euro NCAP, μέχρι το 2026 τα LCV θα πρέπει να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με εκείνες των επιβατικών μοντέλων όσον αφορά στην εφαρμογή των ADAS. Το FIAT Professional Ducato βρίσκεται ήδη σε αυτό το δρόμο προσφέροντας στοιχεία όπως το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών και την ενεργή διατήρηση πορείας, συστήματα που κανείς συναντά σήμερα σε πολύ καλά εξοπλισμένα επιβατικά μοντέλα.

Να συμπληρώσουμε, τέλος, ότι το νέο Ducato είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά σε εκδόσεις van και chassis με ή χωρίς εργοστασιακή «καρότσα».

PreviousNext