Τροχοί & TIR

Ford F-150 Lightning τεραστίων δυνατοτήτων (+video)

Το Ford F-150 Lightning - η ηλεκτρική έκδοση του pickup με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική - έρχεται στη Νορβηγία, την πιο προηγμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και ήδη οι Νορβηγοί μπ
Πέμπτη 20/04/2023 - 14:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Ford F-150 Lightning - η ηλεκτρική έκδοση του pickup με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική - έρχεται στη Νορβηγία, την πιο προηγμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και ήδη οι Νορβηγοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αγορά ενός αυστηρά περιορισμένου αριθμού αντιτύπων F 150 Lightning Lariat Launch Edition.

Τεράστιες δυνατότητες

Το ηλεκτρικό pickup είναι τετρακίνητο και τροφοδοτείται από ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες παράγοντας 458 PS και ροπή 1.050 Nm. Χάρη στην κορυφαία αυτή απόδοση, το F-150 Lightning επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Επίσης, τα προφίλ οδήγησης Normal, Sport, Off-Road, και Tow/Haul μπορούν να εμπνεύσουν αυτοπεποίθηση σε ποικίλες εδαφικές συνθήκες.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 98 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) επόμενης γενιάς του pickup μπορεί να φορτιστεί από το 15% στο 80% σε 39 λεπτά σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 150 kW. Οι πελάτες στη Νορβηγία επωφελούνται από το ισχυρό και διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο των 20.000 δημόσιων φορτιστών, που περιλαμβάνει 6.000 ταχυφορτιστές.

Πρακτικά χαρακτηριστικά αξιοποιούν τη μπαταρία του F-150 Lightning για να μετατρέψουν το όχημα σε κινητή πηγή ενέργειας. Το Pro Power Onboard μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 2,3 kW και έχει σχεδιαστεί για την τροφοδοσία εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών σε ένα εργοτάξιο ή στο κάμπινγκ εκτός δικτύου μέσω ενσωματωμένων ηλεκτρικών πριζών.

Επιπλέον, το Mega Power Frunk, χωρητικότητας 400 λίτρων και 181 κιλών, είναι αδιάβροχο και έχει την ικανότητα αποστράγγισης νερού, παρέχοντας έτσι μοναδική πρακτικότητα για υπαίθριες δραστηριότητες και τη ζωή στη φύση.

Στο εσωτερικό της πενταθέσιας καμπίνας, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4A της Ford υποστηρίζεται από μια κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 15,5 ιντσών και ασύρματη συμβατότητα με Apple CarPlay 11 και Android Auto. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12” χρησιμοποιεί μια προσαρμόσιμη διεπαφή επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέγει τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Οι τεχνολογίες βοηθούν επίσης τους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες μεταφοράς του pickup. Μια κάμερα οπισθοπορείας διευκολύνει την ευθυγράμμιση και τη σύνδεση ενός ρυμουλκούμενου. Τα On-Board Scales και το Smart Hitch μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κεντρική οθόνη για την προβολή μιας εκτίμησης όσον αφορά το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας και την κατανομή βάρους του ρυμουλκούμενου. Το Pro Trailer Backup Assist κάνει την οπισθοπορεία με ρυμουλκούμενο απλούστερη, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω της οθόνης αφής 15,5 ιντσών και να πραγματοποιούν ελιγμούς χρησιμοποιώντας ένα ειδικό χειριστήριο.

Το F-150 Lightning Lariat Launch Edition που προορίζεται για τους πελάτες της Νορβηγίας προσφέρεται αποκλειστικά σε έκδοση Super Crew Cab σε εντυπωσιακό μεταλλικό χρώμα Antimatter Blue - ενισχύοντας το αδιαμφισβήτητο παρουσιαστικό ενός αυτοκινήτου το οποίο διαθέτει ένα αμάξωμα από κράμα αλουμινίου στρατιωτικών προδιαγραφών που συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους και στην ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των επιδόσεων.

Video URL
PreviousNext