Τη διαδικτυακή υπηρεσία «Ford Marketplace» εγκαινίασε η Ford Motor Ελλάς, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι πελάτες της μπορούν να προβούν στην κράτηση του νέου τους αυτοκινήτου από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Λόγος γίνεται ουσιαστικά για την πρώτη εικονική έκθεση αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, όπου με λίγα μόλις «κλικ», οι επισκέπτες μπορούν μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, του tablet ή του smartphone να ξεναγηθούν στη γκάμα μοντέλων Ford επιλέγοντας όχι μόνο την έκδοση, τον κινητήρα και το χρώμα του αυτοκινήτου που οι ίδιοι επιθυμούν, αλλά και τον ακριβή εξοπλισμό του.

Σημειώνεται, πως στο περιβάλλον περιήγησης του Ford Marketplace, οι υποψήφιοι πελάτες της μάρκας θα βρουν κάθε λεπτομέρεια του μοντέλου της αρεσκείας τους, αξιοποιώντας τόσο το εργαλείο 360ο όσο και την αναλυτική λίστα που περιλαμβάνει τον εξοπλισμό αλλά και όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του οχήματος. Ταυτόχρονα, το Ford Marketplace παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για το διαθέσιμο απόθεμα αυτοκινήτων στην Ελλάδα, την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης και επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα test drive στον πλησιέστερο Έμπορο Ford.

Πρωτοποριακές υπηρεσίες

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως η υπηρεσία Ford Marketplace προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα on line κράτησης του οχήματος που επιθυμεί ο κάθε χρήστης, σε συνδυασμό με την επιλογή του Επίσημου Εμπόρου Ford στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η κράτηση. Επιπλέον, μέσα από το σύστημα, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να επιλέξει τη δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης Ford Protect που επιθυμεί.

Παράλληλα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προχωρήσει σε ανταλλαγή του παλιού του οχήματος, μέσω της πλατφόρμας μπορεί να ενημερώσει τον Επίσημο Έμπορο Fοrd, ώστε να συμπεριλάβει στην προσφορά που θα πραγματοποιήσει και την αξία του παλιού οχήματος. Σημειώνεται, πως το Ford Marketplace -μέσα από συγκεκριμένα πεδία- θα καθοδηγήσει τον κάθε χρήστη, ώστε να αποστείλει στον έμπορο τις πληροφορίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν να εκτιμήσει καλύτερα την κατάστασή του προς ανταλλαγή αυτοκινήτου, καθορίζοντας από κοινού την τελική τιμή του.

Το τελευταίο βήμα πριν την επιβεβαίωση της on line κράτησης του νέου Ford είναι η επιλογή του τρόπου πληρωμής. Μέσα από το Ford Marketplace ο καθένας μπορεί να διαλέξει την πληρωμή «μετρητοίς» ή την αποπληρωμή μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα «Ford Finance» (προκαταβολή από 0%, σταθερό ονομαστικό επιτόκιο από 0,99% και αποπληρωμή σε έως και 84 μηνιαίες δόσεις). Ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει το ύψος της προκαταβολής και το πλήθος των δόσεων που επιθυμεί και το σύστημα τον ενημερώνει για τη μηνιαία δόση του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Σημειώνεται, πως για να μεταβεί ο υποψήφιος αγοραστής στο Ford Marketplace, αρκεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα της Ford και να επιλέξει Online Κράτηση: https://www.ford.gr/Online Κράτηση.