Στη σύλληψη πέντε παράτυπα εισερχομένων αλλοδαπών και του 32χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι πέντε αλλοδαποί επέβαιναν στο επικαθήμενο νταλίκας που οδηγούσε ο 32χρονος. Στον χώρο του ΟΛΘ έσκισαν τον μουσαμά, βγήκαν από τη νταλίκα και προσπάθησαν να φύγουν από το λιμάνι. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου.

Ακολούθησε έρευνα και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, συνελήφθη, επιπροσθέτως, 28χρονος αλλοδαπός στην περιοχή παλαιάς παραλίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναλάμβανε την προώθηση των ανωτέρω στην Αθήνα με τελικό προορισμό χώρες της Ευρώπης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ο συρμός, τράκτορας και επικαθήμενο.

Και από Τουρκία

Στον ίδιο χώρο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λίγο νωρίτερα από το παραπάνω περιστατικό, προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Προχώρησαν στη σύλληψη δύο παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών και του 46χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Ειδικότερα, κατά την αποσφράγιση του φορτηγού οχήματος προερχόμενο από Τουρκία, σε αποθήκη του λιμένα Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η ύπαρξη μέσα στο φορτηγό των ανωτέρω δύο αλλοδαπών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο οδηγός της νταλίκας, 46 χρονών, επίσης αλλοδαπός, ανακρίνεται, ενώ κατασχέθηκαν ο τράκτορας και το επικαθήμενο.