Τροχοί & TIR

Γέφυρα Δούναβη: Από την ακτοπλοϊκή γραμμή Ruse-Giurgiu αναμένεται να εξυπηρετούνται τα βαρέα φορτηγά

Έργα επισκευής της «Γέφυρας του Δούναβη» από πλευράς Βουλγαρίας.
Τρίτη 25/06/2024 - 15:05
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Β1 Διεύθυνσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του υπ. Εξωτερικών, στα τέλη του μηνός η Βουλγαρία θα ξεκινήσει έργα επισκευής της «Γέφυρας του Δούναβη» (κοντά στην πόλη Ruse), τα οποία θα διαρκέσουν δύο έτη. 

Όπως σχετικά σημειώνεται, οι επισκευές της γέφυρας κρίνονται επιβεβλημένες καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί από τη θέση σε λειτουργία της γέφυρας, ήτοι τα τελευταία 70 έτη. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κυκλοφορία δεν θα διακόπτεται και θα ρυθμίζεται από σηματοδότη, ενώ αν τυχόν προκύψει ανάγκη για περιορισμό της, η διακοπή θα εφαρμοσθεί τη νύχτα. 

Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων που απαιτούν το κλείσιμο και των δύο λωρίδων θα υλοποιηθεί το δεύτερο έτος της ανακαίνισης. Επίσης, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας, αναμένεται να ανοίξει η ακτοπλοϊκή γραμμή Ruse - Giurgiu που θα αναλάβει μέρος της κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, τη Σερβία και την Τουρκία. 

Ως προς την ενημέρωση των χρηστών της γέφυρας, τονίζεται ότι, θα εκδίδονται εγκαίρως ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε αλλαγή στην οργάνωση της κυκλοφορίας.

PreviousNext