Τροχοί & TIR

Χωρίς διόδια το FlyOver στη Θεσσαλονίκη

Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του ΕΒΕΘ – Παρουσίαση από τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο
Τρίτη 25/06/2024 - 15:41
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover

Η πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης, όπως το Μετρό, η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο και το Fly Over, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο.

Ο κ. Ταχιάος στην αρχή της τοποθέτησής του χαρακτήρισε εμβληματική τη σχέση του ΕΒΕΘ με την πόλη, ενώ αναφερόμενος στο Μετρό σημείωσε πως οι κατασκευαστικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, με εξαίρεση κάποια σημεία του σταθμού Βενιζέλου.

6ος Προβλήτας

Ακόμη το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο με την κατασκευή μίας διπλής γέφυρας, προκειμένου τα τρένα να εισέρχονται στο λιμάνι επί υποστυλωμάτων και να καταργηθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές επάνω στους δρόμους της περιοχής.

FlyOver

Όσον αφορά στο FlyOver, ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε ότι το έργο είναι απολύτως απαραίτητο, βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027.

Για την εύρυθμη λειτουργία του FlyOver και τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη περιφερειακή οδό έχει ληφθεί μέριμνα στα σχετικά σημεία, ενώ για μία ακόμη φορά ο κ. Ταχιάος είπε πως δεν πρόκειται να επιβληθούν διόδια στο Fly Over ούτε τώρα, αλλά ούτε και αργότερα.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα έχει στις αρμοδιότητες της τη λειτουργία του FlyOver, το οποίο θα απορροφήσει ένα σημαντικό όγκο οχημάτων σε ημερήσια βάση χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα για την τουριστική κίνηση στην Κεντρική Μακεδονία εξαιτίας της κατασκευής του.

Πηγή: ΕΒΕΘ

PreviousNext