Τροχοί & TIR

Γερανός 120 τόνων για το λιμάνι του Βόλου

Σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές του θα έχει ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου με την προμήθεια αυτοκινούμενου γερανού λιμένος δυναμικότητας τουλάχιστον 120 τόνων, ενώ θα μπορεί, με τη χρήση κατάλληλης αρ
Τετάρτη 08/07/2020 - 13:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές του θα έχει ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου με την προμήθεια αυτοκινούμενου γερανού λιμένος δυναμικότητας τουλάχιστον 120 τόνων, ενώ θα μπορεί, με τη χρήση κατάλληλης αρπάγης, να χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (containers), γενικού και χύδην φορτίου.

Η προμήθεια του γερανού καθώς και η προμήθεια μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινείται προς την κατεύθυνση ανανέωσης του, σε πολύ μεγάλο βαθμό, γηρασμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Ο.Λ.Β. Α.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας των δύο μηχανημάτων ανέρχεται σε €3.500.000, ενώ τονίζεται ότι το 35% θα συγχρηματοδοτηθεί από Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020. Τα δύο μηχανήματα θα βελτιώσουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες του λιμένα, μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας εκτέλεσης των εργασιών και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

PreviousNext