Τροχοί & TIR

Γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι: Μικρή μείωση στην κυκλοφορία φορτηγών

Τα στοιχεία του α’ εξαμήνου 2024.
Τετάρτη 24/07/2024 - 10:31
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Logistics και Κινητικότητας (BALM) της Γερμανίας ανακοίνωσε τα στοιχεία α’ εξαμήνου 2024 όπως αυτά καταγράφονται από τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Αναφορικά με τα φορτηγά πάνω από 7,5 τόνους, τους πρώτους 6 μήνες του έτους σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, σημειώθηκε μικρή πτώση 1,3%.

Ενδιαφέροντα στοιχεία: Το 56,3% των φορτηγών είχαν γερμανικές πινακίδες. Το 19,1% είχαν πολωνικές πινακίδες και το 3,7% είχαν πινακίδες Λιθουανίας. Τα αντίστοιχα ποσοστά του α’ εξαμήνου 2023 ήταν 56,4%, 19,1% και 3,5%.

Παρά το γεγονός ότι τα λιθουανικά φορτηγά κατέχουν το 3,5%, αυτό τα κατατάσσει στην τρίτη θέση, καθώς φορτηγά άλλων χωρών κατέχουν αρκετά μικρότερα ποσοστά. Σε απόλυτους αριθμούς, δηλαδή χιλιόμετρα που διανύθηκαν στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους μετρούμενα από τον ένα σταθμό διοδίων μέχρι τον άλλο κ.ο.κ., τα γερμανικά φορτηγά πραγματοποίησαν 1.88 δισεκ. χιλιόμετρα και τα πολωνικά 627 εκ. χιλ.

Τις επόμενες τρεις θέσεις μετά τη Λιθουανία καταλαμβάνουν τα φορτηγά με πινακίδες Ολλανδίας, Ρουμανίας και Τσεχίας, τα οποία βρίσκονται μπροστά από τα φορτηγά της Γαλλίας, της Ισπανίας ή της Μ. Βρετανίας.

PreviousNext