Τροχοί & TIR

Γκρεμίζεται η γέφυρα στο 464 χιλ. της εθνικής και κτίζεται νέα. Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία

Στην ολική καθαίρεση της γέφυρας στο 464 χιλ. (περιοχή Αιγινίου)και στην κατασκευή νέας, στο ίδιο σημείο, προχωρεί ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προς υλοποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης του Υπουργεί
Παρασκευή 10/03/2023 - 11:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ολική καθαίρεση της γέφυρας στο 464 χιλ. (περιοχή Αιγινίου)και στην κατασκευή νέας, στο ίδιο σημείο, προχωρεί ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προς υλοποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα ανάθεσης, επίβλεψης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων εργασιών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 ξεκινούν εργασίες πλήρους ανακατασκευής του κλάδου προς Θεσσαλονίκη της γέφυρας στη Χ.Θ. 464+360 στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ολική καθαίρεση της υφιστάμενης γέφυρας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) και κατασκευή νέας γέφυρας δύο ανοιγμάτων (θεμέλια, βάθρα και πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα) σύμφωνα με τα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα. Το συνολικό μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 23 μέτρα και το πλάτος 15 μέτρα.

Για την ασφάλεια των οδηγών και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εργασιών έχουν εγκριθεί και προγραμματιστεί οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: αποκλεισμός του βόρειου κλάδου (προς Θεσσαλονίκη) και αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο νότιο κλάδο (προς Αθήνα), η οποία θα έχει δύο λωρίδες προς Θεσσαλονίκη και μια λωρίδα προς Αθήνα.

Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών θα αποκλειστεί και η τοπική οδός μήκους 110 μέτρων που διέρχεται κάτω από τη γέφυρα που συνδέει τον ανατολικό με το δυτικό παράπλευρο δίκτυο, η οποία και θα ανακατασκευαστεί πριν την απόδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία. Για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας θα χρησιμοποιούνται υπάρχουσες εναλλακτικές διαδρομές.

Η αναβαθμισμένη γέφυρα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία σε ένα έτος. Για τη διευκόλυνση των οδηγών, παρέχεται συνεχής ενημέρωση μέσω των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου για τα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία με ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

PreviousNext