Τροχοί & TIR

Γνωρίστε τους ανιχνευτές σκύλους σε κάθε Τελωνείο

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά είναι οι ανιχνευτές σκύλοι που υπηρετούν στα κατά τόπους Τελωνεία της χώρας, με τους περισσότερους να βρίσκονται στα συνοριακά σημεία των Κήπων και των Ευζώνων, εκεί
Τρίτη 01/02/2022 - 10:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά είναι οι ανιχνευτές σκύλοι που υπηρετούν στα κατά τόπους Τελωνεία της χώρας, με τους περισσότερους να βρίσκονται στα συνοριακά σημεία των Κήπων και των Ευζώνων, εκεί όπου πραγματοποιούνται συχνότερες διελεύσεις οχημάτων από Τουρκία και από Σκόπια.

Συνολικά σήμερα συναντούμε 26 ανιχνευτές σκύλους στα Τελωνεία με κάθε σκύλο να έχει και τον συνοδό του, ο οποίος λαμβάνει το ποσό των 2.592 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των δαπανών που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, τη διαμονή και τη διατροφή του σκύλου του, ενώ έχει να λαμβάνει επιπλέον τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του ζώου, εφόσον χρειαστεί.

Αν στο περάσμά σας από ένα Τελωνείο δεχθείτε την επίσκεψη ανιχνευτή σκύλου, γνωρίστε τον με το όνομά του.

Στο Τελωνείο Κήπων, υπηρετούν τέσσερις ανιχνευτές σκύλοι με τα ονόματα Τζι, Dolly, Selin και Λάκυ. Στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας υπηρετούν η Ντιάνα και ο Kyberr, στην Ορεστιάδα ο Ice, στην Πάτρα ο Πιτσούρ, στην Κρυσταλλοπηγή ο Tutanus, στους Ευζώνους οι τέσσερις σκύλοι είναι οι Ντόλυ, Ίρις, Bouka και Aria, στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης υπηρετούν οι Χάκερ καΙ Χάρλεϋ, στο Μαυρομάτι ο Oscar, στην Κακαβιά η Joline κ.ο.κ.

Οι παραπάνω σκύλοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να μυρίζουν μια ομάδα αντικειμένων τελωνειακού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει ναρκωτικά, εκρηκτικά, χαρτονομίσματα, καπνικά προϊόντα κ.α. Γεγονός είναι, μάλιστα, πως οι περισσότερες αποκαλύψεις παράνομων εισαγωγών λαθραίων αντικειμένων έγιναν με τη συνδρομή των ανιχνευτών σκύλων.

PreviousNext