Τροχοί & TIR

Χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και 100% πληρότητα στις συγκοινωνίες

Από το Σάββατο 5/3/22 παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης, στο 100% επιστρέφει η πληρότητα στις συγκοινωνίες. Η σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρ
Πέμπτη 03/03/2022 - 14:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Από το Σάββατο 5/3/22 παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης, στο 100% επιστρέφει η πληρότητα στις συγκοινωνίες.

Η σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη αναφέρει:

«Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει, όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Οι αυτοκινητιστές που συχνά βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους των ΣΕΑ ή άλλων καταστημάτων για καφέ, τσιγάρο ή πρόχειρο φαγητό και για τον λόγο αυτό δεν χρησιμοποιούν τη μάσκα, καλό θα είναι να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου από άτομο σε άτομο για να μην διακινδυνεύσουν τη μετάδοση του ιού.

Αναφορικά με τις συγκοινωνίες από το Σάββατο επιστρέφει στο 100% η πληρότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι, η πρώτη απόφαση για ανώτατο όριο πληρότητας στις συγκοινωνίες τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2020 με όριο στο 50%. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, το όριο ανέβηκε στο 65%, με την απειλή προστίμου 150 ευρώ για τους υπεράριθμους επιβάτες και τους οδηγούς των οχημάτων. Το όριο αυτό έμεινε σε ισχύ για 16 μήνες μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο όταν ανέβηκε στο 85%.

PreviousNext