Τροχοί & TIR

Η δανική DFDS εξαγόρασε το μεταφορικό δίκτυο της τουρκικής Ekol Logistics

Η Ekol Logistics πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Haydarpasa (Τουρκία) προς Λαύριο και προς Ιταλία (Τεργέστη) μεταφέροντας κυρίως κοντέινερ και αυτοκίνητα.
Τετάρτη 10/04/2024 - 13:40
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: DFDS
φωτό: DFDS

Έναντι του ποσού των 260 εκ. ευρώ, η δανική DFDS εξαγόρασε το διεθνές δίκτυο μεταφορών της τουρκικής Ekol Logistics, η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας εντατικά από το 2012 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με υποκατάστημα στο Λαύριο και αποθήκες στον Ασπρόπυργο.

Έχοντας δικά της RO-RO πλοία, η Ekol Logistics πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Haydarpasa (Τουρκία) προς Λαύριο και προς Ιταλία (Τεργέστη) μεταφέροντας κυρίως κοντέινερ και αυτοκίνητα.

Παράλληλα, σημαντικό είναι και το έργο της DFDS στη χώρα μας με θαλάσσιες γραμμές από τον Μαρμαρά (Τουρκία) προς Πάτρα και Τεργέστη, δηλαδή σε μια παρόμοια γραμμή με αυτή της Ekol Logistics.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν έναν χρόνο η DFDS εξαγόρασε τη FRSIberia/ Maroc αποκτώντας πρόσβαση και μεταφορικό έργο στην περιοχή του Γιβραλτάρ και στη Βόρειο Αφρική.

Για την Ekol Logistics πραγματοποιήθηκε χθες conference call κατά το οποίο η DFDS ενημέρωσε τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό για την απόκτηση του μεταφορικού δικτύου της τουρκικής εταιρείας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το μεταφορικό έργο μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης προβλέπεται να αυξάνει με ετήσιο ρυθμό 14% το 2028.

PreviousNext