Τροχοί & TIR

Η Έλενα Κουντουρά ορίστηκε εισηγήτρια για την Οδική Ασφάλεια στην Ε.Ε.

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά, ορίστηκε εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση που θα καταρτιστεί για τη στρατηγική της ΕΕ 2021-2030 στην οδική ασφάλ
Τετάρτη 24/03/2021 - 13:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά, ορίστηκε εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση που θα καταρτιστεί για τη στρατηγική της ΕΕ 2021-2030 στην οδική ασφάλεια.

H πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στην Έλενα Κουντουρά, με σχετική πρόταση που υπέβαλε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN και έγινε αποδεκτή από όλες τις πολιτικές ομάδες.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική έκθεση, που αφορά όλα τα κράτη-μέλη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, την οποία ήδη επεξεργάζεται η Έλενα Κουντουρά. Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται συγκεκριμένες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα υποβληθούν στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη, για τις πολιτικές ενίσχυσης της ασφάλειας και μείωσης των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Στο πλαίσιο κατάρτισης της έκθεσης, η Έλενα Κουντουρά έχει ξεκινήσει διεργασίες με τον Ευρωπαίο Συντονιστή της Οδικής Ασφάλειας, Αναπληρωτή Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης της Κομισιόν, DG MOVE, Μάθιου Μπάλντγουιν. Ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής TRAN, όπου ο κ. Μπάλντγουιν παρουσίασε εκ μέρους της Κομισιόν τον σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια για την επόμενη δεκαετία.

Στην εισήγησή της, η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στην σημασία της έκθεσης αυτής, προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετήσει τον στόχο μείωσης κατά 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους ευρωπαϊκούς δρόμους έως το 2030. Είναι ένας στόχος, όπως τόνισε, που «δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά, αλλά να σώσει ζωές».

Θέση της Ευρωβουλευτή αποτελεί ότι η προσέγγιση της ΕΕ στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας θα πρέπει να γίνει σε αυστηρό πλαίσιο και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μηδενική ανοχή ζητήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η μείωση των ορίων ταχύτητας στον αστικό ιστό.

PreviousNext