Τροχοί & TIR

Η Εθνική Οδός Λάρισας - Τρικάλων ολοκληρώνεται στο σύνολό της

Ασφαλής στο σύνολό της θα είναι η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, καθώς ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή της οδικής αρτηρίας, συνολικού μήκους 5,5 χλμ. που περιλαμβάνει και έναν κυκλι
Τρίτη 20/04/2021 - 15:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Ασφαλής στο σύνολό της θα είναι η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, καθώς ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή της οδικής αρτηρίας, συνολικού μήκους 5,5 χλμ. που περιλαμβάνει και έναν κυκλικό κόμβο, από τον ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 27.504.872 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου ουσίας για όλη τη Θεσσαλία. Είναι το έργο της ολοκλήρωσης του κλειστού αυτοκινητόδρομου που ενώνει τη Λάρισα με τα Τρίκαλα. Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης των δυο πόλεων με την κατασκευή της οδικής αρτηρίας από τον ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Με την κατάργηση του σηματοδοτούμενου κόμβου και τη διαμόρφωση - κατασκευή του κυκλικού κόμβου επιτυγχάνονται, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαμπερείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η ασφαλής, άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων και υπάρχει δυνατότητα αναστροφής, ενώ με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Παράλληλα, βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια, καθώς οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση, ενώ με την τοποθέτηση Συστημάτων Ασφάλισης Οχημάτων (ΣΑΟ) εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων στο σύνολο του έργου. Τέλος, η μείωση της χρονοαπόστασης  συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς, των ρύπων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ακόμη, έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης έργου  προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ για την κατασκευή της δεξιάς παράπλευρης οδού στο τμήμα από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας συνολικού μήκους περίπου 2,4 χλμ», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

PreviousNext