Τροχοί & TIR

Η Ford παραμένει πρώτη στις πωλήσεις LCV

Η Ford παρέμεινε τον Μάρτιο -και συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021- η κυρίαρχη μάρκα σε πωλήσεις στην Ελλάδα στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), διατηρώντας ένα μερίδιο σταθ
Τρίτη 20/04/2021 - 15:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford παρέμεινε τον Μάρτιο -και συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021- η κυρίαρχη μάρκα σε πωλήσεις στην Ελλάδα στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), διατηρώντας ένα μερίδιο σταθερά πάνω από το 20% επί του συνόλου των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο η Ford απέσπασε στη χώρα μας μερίδιο 20,78%. Μάλιστα, η μπλε οβάλ εταιρεία συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στα LCV –με διαφορά 42,5% από τον δεύτερο της κατηγορίας– αποσπώντας ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο που έφτασε την περίοδο «Ιανουάριος-Μάρτιος 2021» στο 21,4%.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η πρωτιά της Ford δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά αφορά στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, όπου κυριαρχεί η οικογένεια Transit (Transit, Transit Courier, Transit Connect και Transit Custom) όπως και το σκληροτράχηλο Ranger, το οποίο -υπενθυμίζεται- πως πέρυσι ήταν το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία των pick-up οχημάτων, με μερίδιο που έφτασε το 30%.

Σημειώνεται, πως η γκάμα του δημοφιλούς pick-up μοντέλου της Ford θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο φέτος με μία νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής, που φέρει την ονομασία Stormtrak. Βασισμένο στην premium σειρά Wildtrak, το νέο Ranger Stormtrak προσφέρει ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά άνεσης και μοναδικές πινελιές, παίρνοντας κίνηση από τον κορυφαίο Bi-turbo 2.0L EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford, που αποδίδει 213 ίππους και παράγει ροπή 500 Nm.

PreviousNext