Ιδρύεται Ευρωπαϊκός Οργανισμός Οδικών Μεταφορών

Τρί, 27/09/2022 - 13:41
Στη φωτό, η Έλενα Κουντουρά με τον Kristian Schmidt, συντονιστή για τον τομέα Οδική Ασφάλεια

Η Κομισιόν ξεκινάει τις διεργασίες για τη θέσπιση ευρωπαϊκού οργανισμού οδικών μεταφορών, ένα από τα βασικά αιτήματα που η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει στην έκθεση που ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατάρτισε για την οδική ασφάλεια έως το 2030 και η οποία έχει υιοθετηθεί ως ψήφισμα. 

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο νέος Ευρωπαίος Συντονιστής για την Οδική Ασφάλεια, Kristian Schmidt, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, όπου απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση της Έλενας Κουντουρά, ανέφερε ότι η  Κομισιόν ξεκινάει διαδικασίες για την ίδρυση οργανισμού για τις οδικές μεταφορές. 

Η  Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή του αιτήματός της από την Κομισιόν, που αποτελεί σημαντική επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καθοριστική εξέλιξη για τη στήριξη της πολιτικής της ΕΕ για τις οδικές μεταφορές. 

Στην παρέμβασή της στην TRAN, η Ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από το νέο Ευρωπαϊκό Συντονιστή για την Οδική Ασφάλεια, να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση σχετικά με την ανάγκη θέσπισης νέου οργανισμού για την οδική ασφάλεια, που θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή πολιτική για την οδική ασφάλεια.