Τροχοί & TIR

Ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά στο εργοστάσιο της Ford

Η Ford εγκατέστησε στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων που διατηρεί στο Almussafes φωτοβολταϊκά 2,8 MW που θα αυξηθούν κατά 2,2 MW τους προσεχείς μήνες. Η νέα αυτή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργει
Τρίτη 31/01/2023 - 11:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford εγκατέστησε στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων που διατηρεί στο Almussafes φωτοβολταϊκά 2,8 MW που θα αυξηθούν κατά 2,2 MW τους προσεχείς μήνες.

Η νέα αυτή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάνελ στη Βαλένθια της Ισπανίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της Ford για την επίτευξη ενός ανθρακικά ουδέτερου αποτυπώματος στο σύνολο των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035.

Η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, βρίσκεται σε μία μη παραγωγική περιοχή του εργοστασίου και καλύπτει δύο ζώνες ηλιακών συλλεκτών, που είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει κάθε χρόνο 1.400 μέσα νοικοκυριά. Η τρέχουσα παραγωγή των σχεδόν 4.641 MWh ετησίως θα αυξηθεί φέτος το καλοκαίρι κατά 3.762 MWh, που ισοδυναμεί με ενέργεια για 1.100 επιπλέον μέσα νοικοκυριά. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια θα καταφέρει φέτος να μειώσει σημαντικά τις τρέχουσες απαιτήσεις του σε ηλεκτρική ενέργεια από το εθνικό δίκτυο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το 2035, η Ford έχει δεσμευτεί να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε όλη την Ευρώπη και στοχεύει σε ανθρακική ουδετερότητα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων και των προμηθευτών της. Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2022, υπογραμμίζει τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας να εκπληρώσει στην εν λόγω δέσμευση.   

PreviousNext