Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικός τράκτορας για τριπλό συρμό 165 τόνων

Ξεκίνησε δρομολόγια στην Αυστραλία ένας συρμός τριών τρέιλερ μικτού βάρους 165 τόνων με τον τράκτορα να κινείται με μπαταρίες. Η εμβέλεια του συρμού φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και διπλασιάζεται στα 40
Κυριακή 30/04/2023 - 08:30
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Janus Electric. Ο τράκτορας της εταιρείας Janus Electric πάνω σε σασί Freightliner κοτσάρει 3 τρέιλερ, όπως και πολλοί άλλοι τράκτορες πετρελαίου στην Αυστραλία
Φωτό: Janus Electric. Ο τράκτορας της εταιρείας Janus Electric πάνω σε σασί Freightliner κοτσάρει 3 τρέιλερ, όπως και πολλοί άλλοι τράκτορες πετρελαίου στην Αυστραλία

Ξεκίνησε δρομολόγια στην Αυστραλία ένας συρμός τριών τρέιλερ μικτού βάρους 165 τόνων με τον τράκτορα να κινείται με μπαταρίες.

Η εμβέλεια του συρμού φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και διπλασιάζεται στα 400 με ενδιάμεση επαναφόρτιση.

Ο συρμός δοκιμάζεται από την εταιρεία OZ Minerals και μεταφέρει μεταλλεύματα από τα ορυχεία εκτελώντας μια διαδρομή μεταξύ της περιοχής Carrapateena και του λιμένα Augusta στη Νότιο Αυστραλία.

Η εταιρεία Janus Electric ειδικεύεται στη μετατροπή συμβατικών πετρελαιοκίνητων τρακτόρων.

Αν και δεν έγινε γνωστό το ακριβές κόστος της μετασκευής, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι το ίδιο με το κόστος ενός ρεκτιφιέ του πετρελαιοκινητήρα, κάτι που ίσως χρειαστεί να γίνει μετά τα 300.000 μίλια (500.000 χιλιόμετρα).

Για το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρικού συρμού ο εκπρόσωπος της εταιρείας Janus είπε ότι είναι σημαντικά χαμηλότερο του πετρελαίου, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαδρομή από Brisbane προς Sydney, μια απόσταση 1000 χιλιομέτρων.

Το κόστος φόρτισης των μπαταριών για τη συγκεκριμένη διαδρομή είναι 300 δολάρια, το οποίο θα πρέπει να συγκριθεί με το κόστος του πετρελαίου που είναι 750 δολάρια και 50 δολάρια το Adblue. Προκύπτει δηλαδή ένα όφελος 500 δολαρίων στη διαδρομή των 1000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία Janus.

PreviousNext