Τροχοί & TIR

Ήρθε η ώρα για τα ανατρεπόμενα και τα εργοταξιακά φορτηγά

Μια τεράστια έκταση 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό, ανοίγει δουλειές για τα ανατρεπόμενα χωματουργικά φορτηγά, τα εργοταξιακά οχήματα και για ένα μεγάλο αριθμό Μηχανημάτων Έργων, καθώς εγκρίθηκε ομόφ
Τετάρτη 01/04/2020 - 07:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια τεράστια έκταση 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό, ανοίγει δουλειές για τα ανατρεπόμενα χωματουργικά φορτηγά, τα εργοταξιακά οχήματα και για ένα μεγάλο αριθμό Μηχανημάτων Έργων, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), η κατεδάφιση 450 κτηρίων που αποτελεί την πρώτη φάση των έργων ανάπλασης της περιοχής.

Eίχε προηγηθεί και η τελική έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ενώ στις 2 του Απρίλη αναμένεται και η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ).



Τα 450 κατεδαφιστέα κτήρια συνιστούν ένα τεράστιο όγκο για χιλιάδες ώρες εργασίας Μ.Ε. όπως σφύρες, εκσκαφείς, φορτωτές,  γκρέϊντερ, και άλλα μηχανήματα, με τα οποία θα συνεργάζεται ένας στόλος χωματουργικών και άλλων εργοταξιακών φορτηγών.

Για το σκοπό αυτό έχουν γίνει σχετικές επαφές και συζητήσεις μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών, και εργολάβων που διαθέτουν ικανό αριθμό ΜΕ  και ανατρεπόμενων φορτηγών, ενώ στο εν λόγω έργο θα απασχοληθεί και σημαντικός αριθμός ΦΔΧ αυτοκινήτων. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, το αν οι εμπλεκόμενες τεχνικές εταιρείες και εργολάβοι θα απασχολήσουν και μισθωμένα φορτηγά.



Και βέβαια, δεν θα πρέπει να αγνοούμε τον παράγοντα «κορονοϊό» που, σε αυτή τη συγκυρία, έχει δυστυχώς το γενικό πρόσταγμα και από αυτόν εξαρτάται ο χρόνος έναρξης των έργων, ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να απασχοληθούν τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης κ.τ.λ. 

 

PreviousNext