Τροχοί & TIR

Iveco, Karsan και Irizar κερδίζουν τα Βραβεία Sustainable Bus 2023

Τα Karsan e-ATA 12, Iveco Bus Crossway LE Hybrid CNG και Irizar i6S ήταν νικητές στις κατηγορίες «Urban», «Intercity» και «Coach» αντίστοιχα, για τα Sustainable Bus Awards 2023. Η διεθνής κριτική επ
Σάββατο 15/10/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα Karsan e-ATA 12, Iveco Bus Crossway LE Hybrid CNG και Irizar i6S ήταν νικητές στις κατηγορίες «Urban», «Intercity» και «Coach» αντίστοιχα, για τα Sustainable Bus Awards 2023.

Η διεθνής κριτική επιτροπή που αποτελείται από ευρωπαϊκά περιοδικά για επαγγελματικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε ότι το Karsan e-ATA 12, το Iveco Bus Crossway LE Hybrid CNG και το Irizar i6S Efficient κέρδισαν την έκτη έκδοση του βραβείου. Το τρόπαιο παρέλαβαν οι Okan Baş, Διευθύνων Σύμβουλος της Karsan, Domenico Nucera, Πρόεδρος Bus Business Unit στον Όμιλο Iveco και Imanol Rego, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Irizar.

Ο νικητής στην κατηγορία «Urban» είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών της Karsan για να επενδύσει σε λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων: Η σειρά λεωφορείων e-ATA έχει κατασκευαστεί από την αρχή, προκειμένου να παρέχουμε μια πραγματική λύση φυσικής ηλεκτρικής ενέργειας. Το κινούμενο με CNG και η ήπια υβριδική έκδοση του κορυφαίου λεωφορείου της ευρωπαϊκής κατηγορίας ΙΙ, το Iveco Crossway, έχει ήδη προσφερθεί σε διαγωνισμούς και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το 2023. Συγχωνεύει δύο τάσεις που επηρεάζουν σήμερα τον τομέα των υπεραστικών λεωφορείων: Την άνοδο των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ήπιες υβριδικές εφαρμογές. Τέλος, το Irizar i6S αντιπροσωπεύει ένα έργο που επικεντρώνεται στην απόδοση: Βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και στον αεροδυναμικό συντελεστή επιτρέπουν στους τουριστικούς φορείς να επιτύχουν χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Τα Sustainable Bus Awards 2023 απονεμήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια ζωντανής τελετής στη Next Mobility Exhibition του Μιλάνο. Διεξήχθη από τις 12 έως 14 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τη Fiera Milano, η οποία είναι η πρώτη έκδοση διεθνούς εκδήλωσης αφιερωμένη στην αστική κινητικότητα.

PreviousNext