Τροχοί & TIR

Κάμερες σε συμβατικά οχήματα της γερμανικής αστυνομίας αυτοκινητόδρομων

Κυκλοφορούν στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας για λογαριασμό της αστυνομίας, με σκοπό τον έλεγχο των οχημάτων για παραβάσεις ορίων ταχύτητας ή αντικανονικής κίν
Πέμπτη 27/10/2022 - 11:01
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Polizei Göttingen
Φωτό: Polizei Göttingen

Κυκλοφορούν στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας για λογαριασμό της αστυνομίας, με σκοπό τον έλεγχο των οχημάτων για παραβάσεις ορίων ταχύτητας ή αντικανονικής κίνησης (π.χ. προσπεράσματα όπου δεν επιτρέπεται κ.λπ.)

Φέρουν στην οροφή προηγμένης τεχνολογίας κάμερα τύπου GoPro που έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Είναι συμπαγείς, αδιάβροχες και φέρουν σταθεροποιητή εικόνας. Ενσωματώνουν, επίσης, GPS για ακριβή εντοπισμό θέσης και ταχύτητας.

Με τις παραπάνω κάμερες, οι αστυνομικοί έχουν ακόμα τη δυνατότητα να βιντεοσκοπούν τους οδηγούς που μιλούν στα κινητά τηλέφωνα και να αποστέλλουν το υλικό στα σταθερά σημεία ελέγχου στους δρόμους όπου άλλο συνεργείο αστυνομικών σταματά τα οχήματα των παραβατών και επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κάμερα έχει ειδική βάση δίνοντας στον αστυνομικό τη δυνατότητα να την αποσπά και να την τοποθετεί όποτε κρίνει.

PreviousNext