Τροχοί & TIR

Καραμανλής: Υλοποιούμε έργα που υπηρετούν τον εθνικό σχεδιασμό

Στον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο των έργων υποδομής – σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια – αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνογαλλικού Εμπ
Τετάρτη 15/12/2021 - 15:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Στον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο των έργων υποδομής – σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια – αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τις βιώσιμες Υποδομές και Μεταφορές.

Δίνοντας το στίγμα του ολοκληρωμένου πλάνου έργων ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εκπονήσει το Υπουργείο, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ συναποτελούν τμήματα ενός πλήρους και συνεκτικού σχεδίου.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομών τόνισε ότι αυτά «αποτελούν επενδύσεις με πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή για την οικονομία. Το κάθε ευρώ που επενδύεται, γεννά κι άλλα, κι άλλα ευρώ που επενδύονται με τη σειρά τους, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι φέρνουν και ευρεία κινητοποίηση άλλων επιχειρήσεων» και πρόσθεσε ότι για να γίνει η Ελλάδα, ένας σύγχρονος και βιώσιμος κόμβος υποδομών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με επενδύσεις στον τομέα των Logistics, θα πρέπει να γίνουν τα έργα υποδομής σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. «Οι συνδυασμένες μεταφορές, με τα σιδηροδρομικά έργα και τα λιμάνια μας που μπορούν να γίνουν μεγάλα εμπορευματικά κέντρα», είπε τονίζοντας ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009, τα οποία έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος».

PreviousNext